Hlavní obsah

Při dlouhém čekání se ve vápně málem porvali. Nic příjemného, ale zůstal jsem silný, liboval si exekutor Tupta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku srpna zahodil pokutový kop proti Bohemians, v Podještědském derby se liberecký Lubomír Tupta při trestném kopu nemýlil. Přestože musel ustát několikaminutové čekání na konečný verdikt sudího, během něhož vypukl boj o penaltovou značku a došlo i k větší strkanici ve vápně. Slovan remizoval v Jablonci 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Liberce Lubomír Tupta v souboji o míč s jabloneckým kapitánem Tomášem Hübschmanem.

Článek

Ještě neskončila ani třetí minuta, když centr hostujícího Preislera zasáhl domácí Čanturišvili v pádu smolně rukou. Sudí Ondřej Berka nařídil po intervenci VAR penaltu. Na jeho verdikt hráči čekali více než čtyři minuty.

„Za mě to bylo jasný hned z prvního pohledu, byl jsem dost blízko. Kdyby mu trefil druhou spodní ruku, tak neřeknu nic, ale ta ruka byla fakt vysoko od těla. Nevím, proč se to tak dlouho řešilo,“ přiznal slovenský reprezentant, který se na penaltu jako určený hráč chystal. „Hned jsem si ji vzal, věřil jsem si,“ poznamenal Tupta.

Když Berka zkoumal u obrazovky opakované záběry, ve vápně se rozhořel boj o pokutovou značku. Na zemi se ocitl domácí Souček i hostující Chaluš. Ten si s Tekijaškim pak vysloužil žlutou kartu.

„Dlouhé čekání určitě nebylo nic příjemného, ale v poslední době na tom dost pracuju. Jsem rád i za to, že jsem zůstal silný a padlo mi to tam,“ liboval si Tupta, jenž Hanuše z penalty překonal v osmé minutě. Po remíze venku však spokojený nebyl.

„Chtěli jsme vyhrát a myslím, že jsme na to měli. Hlavně první poločas tomu nasvědčoval. Škoda, že jsme nevyužili naše šance, měli jsme fakt dost tutovek. Ve druhém poločase se nám to vymstilo a dostali jsme gól ze standardky. Je to velká škoda,“ litoval Tupta.

Za sebou má každopádně zajímavý týden. Na jeho začátku si splnil velké přání nastoupit za národní tým. Zahrál si v kvalifikaci o mistrovství Evropy s Lichtenštejnskem. „Odmala jsem o tom sníval, že nastoupím v seniorské reprezentaci a teď se mi to podařilo,“ liboval si Tupta. A na jeho konci vstřelil první gól v této sezoně. Čekal osm zápasů. „Ten gól mi určitě pomůže, už jsem ho potřeboval. Jsem rád, že jsem takto přispěl k zisku alespoň toho jednoho bodu,“ uzavřel Tupta.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.