Hlavní obsah

Přišel o všechno. Bývalá hvězda Barcelony naletěla podvodnici a je na mizině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes 13 milionů eur, v přepočtu tedy přibližně 320 milionů korun. Tolik peněz za aktivní kariéru ušetřil Arda Turan, bývalý fotbalista, jenž na klubové úrovni oblékal i barvy Atlética Madrid či Barcelony. Všechny už jsou ale fuč. 36letý Turek se totiž nechal zlákat vidinou rychlého znásobení obnosu na kontě a stal se obětí podfuku.

Foto: Profimedia.cz

Arda Turan, nyní již hlavní trenér tureckého Eyupsporu.

Článek

„Oklamala mě. Slibovala mi vysoké výnosy v investičním fondu, dal jsem jí více než třináct milionů eur. Ona mi peníze ukradla. Všechno, co jsem uspořil během kariéry, lusknutím prstu zmizelo. Úplně mě to vysálo,“ pravil Turan na adresu podvodnice Secil Erzanové.

Žena, která se profilovala jako zástupkyně soukromé banky, ale se ale neobohatila jen na jeho účet. Na seznamu obětí se nacházejí i další velká jména světa turecké kopané. Uruguayský brankář Fernando Muslera, kapitán Galatasaraye Istanbul, kde působí od roku 2011, přišel o rovný milion euro. Erzanové sedli na lep také bývalý záložník Emre Belözoglu či trenér Fatih Terim, který v minulosti vedl několikrát i národní tým Turecka.

Investiční podfukářka od celkem osmnácti s fotbalem spojených osob nakonec údajně získala přibližně čtyřicet milionů eur, přičemž největší část peněz pocházela od zmíněného Turana. Istanbulské soudy si na ní ale již hodlají došlápnout, je vyšetřována z důvodu páchání finančních podvodů. Vzhledem k množství důkazů a výpovědí se dá očekávat, že ji trest nemine, ona sama ale vinu odmítá.

Otázkou pochopitelně zůstává, zdali se nějaká část investic vůbec k původním majitelům vrátí. Turan, který momentálně v domovské zemi koučuje druholigový Eyüpspor, v to může minimálně doufat. Na rozdíl od ostatních obětí podfuku se totiž zbavil veškerých úspor. A to ještě minulý týden platil pokutu ve výši tří tisíc eur, protože si na utkání zapomněl přinést potřebnou trenérskou akreditaci. Za normálních okolností by pro něj nešlo o žádnou likvidační sumu, ale v současnosti…

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.