Hlavní obsah

Proklaté sázky. Záložníkovi Juventusu hrozí až tříletý distanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

22 let, kariéra v rozletu. Středopolař italského Juventusu Nicoló Fagioli si ale možná zadělal na pořádný průšvih. Podle sportovního portálu Gazzetta je totiž podezřelý z porušení pravidel o (ne)sázení na fotbalová utkání, za což by mohl vyfasovat až tříletý zákaz činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Nicolo Fagioli z Juventusu je v Itálii vyšetřován kvůli podezření z protizákonných sázek

Článek

Profesionálové v Itálii podle tamních předpisů mají výslovně zakázáno sázet na sport, který praktikují. V tomto konkrétním případě na cokoliv, co souvisí s událostmi, organizovanými UEFA, FIFA, či Italským fotbalovým svazem. To tedy znamená jakékoliv ligové či pohárové zápasy, výsledky případných anket o hráče sezony a podobně.

Fagioli měl údajně používat pro svou činnost ilegální online platformy. Poté, co koncem srpna Italský fotbalový svaz pojal ohledně záložníka Juventusu podezření, začal situaci řešit. Nyní je na řadě zjistit, zdali peněžní transakce skutečně probíhaly na jeho popud, což by vedlo k přísnému trestu.

V případě prokázání viny totiž Fagiolimu hrozí až tři roky dlouhý distanc. Navíc by také musel platit pokutu v minimální výši 25 tisíc euro (více než 610 tisíc korun). Případný zákaz činnosti by ale pro jeho kariéru představoval zajisté o mnoho větší problém, stejně jako pro Juventus.

Talentovaný fotbalista má na kontě i jeden start za italský národní tým a když mu drží zdraví, poměrně často nastupuje v základní sestavě klubu z Turína. Pro slavný italský celek by se tak jednalo o hodně nepříjemnou ztrátu. A nebyla by první.

Protože Juventus, ten zažívá opravdu hodně divoké období. V posledních týdnech se řešil hlavně případ Paula Pogby, dalšího ze středopolařů Staré dámy. 30letý Francouz měl po ligovém utkání s Udine pozitivní test na doping, který potvrdilo i odebrání druhého, kontrolního vzorku. Hrozí mu ještě o rok delší zákaz startů než Fagiolimu.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.