Hlavní obsah

Prokletý Katar, Neymar končil v slzách. Brazilský šéf vyrovnal Pelého, ale mistrem světa zase nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl potěšit svoji zemi, přes 200 milionů fanoušků i nemocnou ikonu Pelého. Brazilský vůdce Neymar měl osudovou partii ve čtvrtfinále mistrovství světa s Chorvatskem báječně rozehranou, jenže po zpackaném penaltovém rozstřelu smutně kroutil hlavou. Co na tom, že reprezentačním gólem číslo 77 vyrovnal historický rekord Pelého. Na postup mezi nejlepší čtyři to nestačilo a Neymar zůstává bez světového zlata. Zkusí to ještě jednou?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Chorvatsko - BrazílieVideo: Česká televize

 
Článek

Mise v Kataru byla pro brazilského lídra prokletá. Neymar si už v prvním zápase proti Srbsku pochroumal kotník a další dva duely musel vynechat. „Bál jsem se, že už si na tomhle turnaji nezahraju," přiznala slavná brazilská desítka ve chvíli, kdy už byla zase fit.

Po návratu v osmifinále to vypadalo, že je zpátky ve formě. Už v první čtvrthodině o sobě dal vědět gólem a asistencí. „Sním o trofeji," říkal po snadné výhře 4:1 nad Jižní Koreou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chorvat Bruno Petkovič vyrovnal prodloužení proti BrazíliiVideo: Česká televize

Proti Chorvatsku se trefil ve chvíli, kdy to bylo nejvíc potřeba. Dlouho se hrálo 0:0, ovšem když obešel brankáře Dominika Livakoviče a mazácky poslal míč pod břevno, zdálo se, že Brazílie letí do semifinále.

Neymar se navíc konečně dotáhl na Pelého, jenž v reprezentaci skončil v roce 1971. Mimochodem, jeden z nejlepších fotbalistů všech dob potřeboval na 77 zásahů v národním týmu jen 92 startů, zato Neymar 124.

Jenže to hlavní zase nevyšlo.

Na domácím mundialu 2014 Neymara zastavilo zranění ve čtvrtfinále a po historickém výprasku 1:7 s Německem smutně sledoval, jak jeho parťáci prohráli i bitvu o bronz. Čtyři roky nato přijel do Ruska po dalším zranění a Brazílie skončila ve čtvrtfinále s Belgií.

A Katar 2022? Ani jeho gól ve čtvrtfinále nestačil. Stateční Chorvati vytrestali laxní Brazilce a skoro na poslední chvíli stihli vyrovnat, potom podruhé za sebou zvládli penaltovou loterii a Neymar balí. Ve třiceti mu pořád schází titul mistra světa (Pelé má tři) –⁠ a kdo ví, co bude za tři a půl roku, až se bude hrát příští šampionát v Kanadě, USA a Mexiku. I proto se Neymarovi po prohraném penaltovém nerváku na tváři leskly slzy.

„Jestli budu v reprezentaci pokračovat? Nechci nic vyhlašovat, pořád mám v sobě to vyřazení," vzkázal. „Bylo by unáhlené, kdybych teď řekl, že končím."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články