Hlavní obsah

První půle? Hrozná. Srazily nás chyby i přihrávky do špeku, bědují sparťané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poločas jako z hororu. Fotbalistům Sparty v utkání na hřišti Glasgow Rangers (1:2) během úvodní pětačtyřicetiminutovky nevyšlo vůbec nic. I proto o pauze prohrávali o dvě branky, za což ale mohli, vzhledem k obrazu hry, být snad ještě rádi. „První poločas jsme vůbec nezvládli,“ přiznal novinářům přímo ve Skotsku stoper Martin Vitík.

Foto: Lee Smith, Reuters

Abdallah Sima v zápase proti pražské Spartě

Článek

„Dělaly nám problém nakopávané balony. My jsme míč nepodrželi a oni to naopak hned kopali za nás,“ hodnotil zpackanou část zápasu mladý obránce. „Nebyla od nikoho dobrá. Kazili jsme jednoduché přihrávky, v podstatě jsme se nikam nedostali, nahrávali si do špeku. První půle se nepovedla nikomu a výsledek tomu odpovídal,“ doplnil jej spoluhráč Jaroslav Zelený v rozhovoru pro ČT.

Letenské načala minela Jamese Gomeze v rozehrávce, kterou tváří v tvář brankáři Peteru Vindahlovi potrestal Danilo. „Gomi si to dnes vyžral, individuální chyba. Stane se, fotbal je v tomhle občas krutý,“ odmítal Zelený přílišnou měrou tepat parťáka za fatální selhání. Následná trefa Todda Cantwella pak posadila Rangers na koně. „Vůbec nám to nelepilo. Přišlo mi, jako kdybychom si nevěřili,“ kroutil hlavou Zelený.

Kouč Brian Priske o přestávce sáhl ke dvěma změnám, místo Gomeze s Victorem Olatunjim poslal na plac Tomáše Wiesnera a Qazima Laciho. A najednou byla Sparta jako vyměněná, což ještě vygradovalo i nastoupením Lukáše Haraslína, později jediného střelce Letenských, půl hodiny před koncem. „Chtěli jsme na to zareagovat. Druhou půli jsme to otočili, hráli úplně jinak a sahali po vyrovnání. Ale soupeř si vyhrát zasloužil,“ sportovně uznal Vitík.

Bodů se Sparta ve Skotsku nedočkala, čímž si pořádně zkomplikovala dosažení jednoho z cílů podzimu, tedy postupu do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy. Na druhé Rangers ztrácí dvě kola před koncem skupinové fáze tři body, na první Betis pět. Nikterak příjemné vyhlídky, a to se ještě o třetí příčku, zaručující alespoň pokračování v Konferenční lize, budou prát se zatím posledním Arisem…

„Skupina je vyrovnaná, my si to teď samozřejmě ztížili. Ale budeme bojovat až do konce. Nic jiného nám ani nezbývá,“ odhodlaně prohlásil Vitík.

Foto: Sofascore.com

Zápas Rangers - Sparta ve statistice