Hlavní obsah

Priske: Chyby jsou i má zodpovědnost. Musíme se oklepat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lavičce Sparty prožil pravděpodobně jeden z nejhorších poločasů. Trenér Brian Priske musel za stavu 0:2 reagovat a vymyslet taktiku, jak ještě na půdě Rangers vydolovat alespoň bod. Nepovedlo se a Sparta si zkomplikovala postup do jarní fáze Evropské ligy. „Jsme ve složité situaci,“ přiznává kouč.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Sparty Brian Priske nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen

Článek

Glasgow (od našeho zpravodaje) - O půli sáhl ke dvěma změnám, stáhl chybujícího obránce Jamese Gomeze a útočníka Victora Olatunjiho. Sparta přešla i na jiné rozestavení, jenže přišlo jen snížení z kopačky Lukáše Haraslína.

Jak moc vám chyběli Ladislav Krejčí a Filip Panák, dva klíčoví stopeři?

Máme za sebou opravdu těžký zápas. Nastoupili jsme s hráči, které máme k dispozici, a já jim věřím. Složili jsme defenzivu nejlépe, jak jsme uznali za vhodné. Těžko říct, jestli by nám Krejda a Pany pomohli.

Uvažoval jste, že vystřídáte Jamese Gomeze dříve než o poločase?

Těžko říct. James je zkušený hráč. Je to i má zodpovědnost. Vyhráváme a prohráváme spolu. Samozřejmě jsem přemýšlel, ve 30. i 40. minutě. Pak dostal ještě žlutou kartu a už bylo jasno.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lukáš Haraslín (vlevo) v souboji o balon

Prohra vám rozhodně nenahrála v boji o postup do jarní fáze.

Situace vypadá složitě, ale máme před sebou dva zápasy, ve hře je dost bodů a stále je šance skončit na druhém místě. Samozřejmě také Rangers musí ztratit. Teď je potřeba se oklepat, zanalyzovat utkání, jít dál a připravit se na neděli s Baníkem. Máme za sebou během podzimu dobré zápasy a pokusíme se na ně navázat.

Byli Rangers opravdu lepší?

Musím přiznat, že ano, zejména v první půli. Vypracovali si šance, trestali naše chyby. My měli velké problémy v obraně.

Foto: Sofascore.com

Zápas Rangers - Sparta ve statistice

Nakonec snížil Lukáš Haraslín, bylo v plánu, že půjde na hřiště až na závěrečných přibližně 30 minut?

Začal na lavičce, protože není stoprocentní připravený nastoupit od začátku. Nehrál dlouho dobu, v poslední době ale udělal pokrok. Věřím, že pro další zápasy bude připravený. Všichni viděli, že druhý poločas s ním byl lepší. Jeho kvality nám jednoznačně pomohly.

Čím to, že se Sparta ve druhé půli zvedla?

Všichni na trávníku se zlepšili, poupravili jsme rozestavení a měli jsem najednou více šancí. Neměli jsme o co přijít. Bylo hezké sledovat velkou snahu vyrovnat, v tom jsme ukázali silnou mentalitu.

Qazim Laci naskočil do druhé půle, ale byl v závěru střídám a nevypadl moc šťastně.

Je to jednoduché. Byl nakopnutý a my cítili, že nemůže pokračovat. On nám pak říkal, že mohl, ale už jsme se rozhodli.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.