Hlavní obsah

Puškáč? Podezření na vnitřní krvácení. Jeho zranění nás zlomilo, hlesl po prohře se Slavií Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výkonu svého týmu nebyl vyloženě smutný. Kouč Bohemians Jaroslav Veselý ale po prohraném vršovickém derby se Slavií (0:2) neměl ani příliš důvodů k radosti. Kromě bodů do ligové tabulky přišel i o klíčového útočníka Davida Puškáče, který musel střídat po nepěkné srážce se slávistou Igohem Ogbuem a zamířil z trávníku rovnou do nemocnice. „Má podezření na vnitřní krvácení,“ přiblížil trable 30letého forvarda Veselý.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Igoh Ogbu ze Slavie v souboji.

Článek
Fotogalerie

Co způsobilo, že jste z derby odešli poraženi?

Klíč k lepšímu výsledku pro nás ležel v prvním poločase. Úvodních dvacet minut jsme odehráli velmi dobře, dokázali jsme si tvořit nebezpečné situace, jen jsme je nedohrávali. Dostali jsme Slavii pod mírný tlak. Pak měl deset minut více ze hry soupeř, což korunoval brankou zadarmo. Je velká škoda, že se necháme otevřít takhle ze standardní situace.

Celkem brzy jste mohli reagovat. Aleš Mandous zlikvidoval jak pumelici Adama Jánoše, tak zakončení Daniela Köstla po rohu…

Ano, jednou jsem už balon pomalu viděl v síti. Je škoda, že nám to Mandous chytil. To byl jeden z klíčových momentů celého zápasu.

Ve druhé půli vás také citelně oslabilo nepříjemné zranění Davida Puškáče, který byl ze hřiště odnesen na nosítkách. Jak to s ním vypadá?

Tím se to zlomilo. Do té doby jsme nehráli špatný druhý poločas. Konkrétně to (u Puškáče) vypadá na otřes mozku, má navíc nějakou tržnou ránu. Je tam navíc i podezření na vnitřní krvácení, takže jel na CT do nemocnice. Víc nevím, ale asi to s ním teď bude složitější.

Navíc jste po vynucené změně nemohli využít ani typologicky podobného Erika Prekopa, který stál kvůli čtyřem žlutým kartám…

Chyběl nám vysoký hroťák. Střídali jsme to, co nám zbylo, a ne to, co bychom potřebovali. Když vám chybí ten útočník, který je schopný hrát zády k brance, je složité se do toho dostat. Utkání pak navíc vyřešila smolná druhá branka, Slavia si to už kontrolovala a vyhrála zaslouženě.

Po minulé ligové prohře na Slavii (0:6) jste kritizoval fakt, že se vaši svěřenci nechali „dotrhat“ a duel pak skončil debaklem. Těší vás, že tentokráte jste se podobnému průběhu vyhnuli?

Určitě. Chtěli jsme se poučit z náloží, které jsme se Slavií dostali. Defenziva fungovala, největší šance jsme jim nabídli našimi ztrátami při zakládání útoků, ne že by nás nějak přehráli. Samozřejmě jsme se snažili jít za kontaktní brankou, ale kdybychom to vzadu otevřeli, byla by to sebevražda v přímém přenosu. Obzvlášť při síle kádru Slavie bylo nutné se držet taktického plánu.

Existuje naopak něco, co byste týmu s ohledem na dohrání zápasu vytkl?

Vyloženě zklamaný nejsem, ale trochu mi na konci chyběly emoce. Možná to bylo způsobené těmi střídáními, ale měli jsme to více vygradovat, dostat se do tlaku. Třeba si pomoci i nějakou standardkou a vtáhnout diváky do děje. Působilo to na mě podobně jako zápas Slavie na AS Řím. Tam měli oni pocit, že ve druhém poločase soupeři čelili, ale Řím si to pohlídal. Teď se role prohodily a my na to nahlédli z opačného konce. Tak kvalitní týmy si utkání dohrají a odvezou si to, co potřebují.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.