Hlavní obsah

Raketový podzim hradecké komety. Juliš u Lvíčat nahradil nemocného Daňka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě na jaře hrál druhou ligu, teď je poprvé v reprezentační jednadvacítce. Hradecký křídelník Petr Juliš od pátku zaskakuje za nemocného Kryštofa Daňka, jehož úterní start evropské kvalifikace na Islandu mine. „Jde to rychle po sobě, ale jsem za to moc rád,“ citoval Juliše web FAČR.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Hradecký křídelník Petr Juliš se poprvé dostal do reprezentační jednadvacítky.

Článek

Jeden Juliš už v jednadvacítce hrával. Hádáte správně, byl to Petrův o osm let starší bratr Lukáš. Dnešní útočník olomoucké Sigmy byl se Lvíčaty na EURO 2017, kde Češi vypadli ve skupině. „Brácha mi neradil,“ usmál se Petr. „Ani jsme spolu v posledních dnech nemluvili, informace měl spíš přes tátu.“

Mladší z bratrů Julišových zažívá povedený podzim. V létě povýšil z Chrudimi do Hradce Králové, naskočil do všech sedmi ligových kol a ve čtvrtek měl premiéru v reprezentační dvacítce, která prohrála 0:2 v Rumunsku.

V pátek se přesunul do Zlína k jednadvacítce, která si pro zářijový sraz definitivně škrtla Kryštofa Daňka. Záložník, jenž prošel už předchozím cyklem reprezentace U21, kurýruje virózu a za týmem na Moravu nepřijel. Proto trenér Jan Suchopárek ukázal na čiperného křídelníka z Hradce.

„O nároďáku jsem vždycky snil,“ vyznal se Juliš. „Povolání do jednadvacítky jsem nečekal. O to hezčí to bylo překvapení.“

Lvíčata načala nový cyklus čtvrteční výhrou 2:0 v testovací partii se Slovenskem a v neděli odletí z Vídně na Island, kde v úterý od půl sedmé večer českého času odehrají první z minimálně osmi bitev o vstupenku na mistrovství Evropy.

„Viděl jsem sestřih zápasu se Slovenskem, takže nějaký obrázek mám,“ popsal Juliš. „Byl bych moc rád, kdybych dostal šanci, ale nechám se překvapit.“

Reklama

Související témata: