Hlavní obsah

Amerika místo Číny! Reprezentant Dočkal jedná s Philadelphií

Aktualizováno

Rok v Číně byl pro něj proklatě dlouhý. Fotbalový reprezentant Bořek Dočkal se netajil touhou změnit prostředí. Nyní se jeho vysvobození nejspíš blíží. Se svým agentem Viktorem Kolářem odletěl záložník do Ameriky jednat o možném angažmá s týmem Philadelphia Union. Ve hře je roční hostování z klubu Che-nan Ťien-jie.

Foto: Sport.cz

Dost bylo Číny... Bořek Dočkal míří do Ameriky.

Článek

Když měl popsat fotbal v Číně, zdůraznil, že kdo ho nezažil na vlastní kůži, nemůže nic pochopit... Z jeho slov bylo cítit rozčarování a touha odejít kamkoliv jinam. Nyní se řešení nejspíš našlo, i když znovu velmi daleko od domova.

Až za oceánem.

„Můžu potvrdit, že jsme společně s Bořkem odletěli do Ameriky jednat o možném angažmá s týmem Philadelphia Union," hlásí hráčův agent Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest.

„Klub o něj stál delší dobu, v Číně však dlouho nechtěli o jeho uvolnění ani slyšet. Nakonec se nám po dlouhých jednáních podařilo domluvit se na možnosti ročního hostování. Bořka nicméně ještě čeká lékařská prohlídka i jednání o finální podobě případného kontraktu," poukazuje Kolář.

Rychle pryč ze zatracené země

Devětadvacetiletý Dočkal byl klíčovým hráčem Sparty, odkud ho loni v únoru za pohádkových 234 miliónů korun koupil klub Che-nan Ťien-jie z čínské Superligy. Podepsal tam smlouvu na tři roky s gáží až 80 miliónů korun ročně.

Hráčova manželka Kamila si nicméně nedávno na sociální síti posteskla, že by chtěla umět vrátit některá životní rozhodnutí. „A nikdy do té zatracené země nevkročit," napsala výmluvně.

Teď je na spadnutí spása. Philadelphia Union je účastníkem Východní konference zámořské MLS.

Reklama