Hlavní obsah

Belgickým fotbalistům bude v závěru kvalifikace MS chybět kanonýr Lukaku

Brusel

Belgičtí fotbalisté se musejí v závěrečných dvou zápasech kvalifikace mistrovství světa v "české" skupině E obejít bez svého nejlepšího střelce. Romelu Lukaku je mimo hru kvůli zranění kotníku, které utrpěl před třemi týdny v utkání Chelsea v Lize mistrů proti Malmö.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Ondřej Čelůstka a Romelu Lukaku z Belgie.

Článek

Lukaku, který v kvalifikaci skóroval v obou zápasech s českým týmem (1:1 a 3:0), tak zatím nerozšíří rekordní bilanci 68 reprezentačních branek. Zraněný je také další útočník Michy Batshuayi, zpátky v belgickém výběru jsou však Christian Benteke a Divock Origi.

Premiérovou pozvánku si vysloužil Dante Vanzeir, nejlepší střelec belgické ligy z týmu překvapivého lídra Saint Gilloise. Dalším nováčkem je obránce Wout Faes z Remeše.

Belgičané mají v čele skupiny E pětibodový náskok před českými fotbalisty i třetím Walesem, s kterým 16. listopadu v Cardiffu kvalifikaci uzavřou. Předtím přivítají 13. listopadu v Bruselu Estonsko.

"Jsme ve výborné pozici. Čeká nás doma Estonsko, ale víme, že si vedli výborně ve Walesu," zmínil kouč Roberto Martínez zářijovou remízu 0:0. "V reprezentačních zápasech nikdy nemůžete čekat, že dostanete něco zadarmo. Jediné, co nás zajímá, je postup," uvedl trenér prvního týmu světového žebříčku a odmítl, že by nadcházející zápasy využil k experimentům.

Reklama

Související témata: