Hlavní obsah

Blažek proti Srbsku na další nule netrvá

PRAHA

O víkendu oslavil brankář Jaromír Blažek důležité jubileum své fotbalové kariéry. Díky sobotní bezbrankové remíze v Jablonci si na své konto připsal už 100. vychytanou nulu v lize a dostal se do elitní společnosti Klubu ligových brankářů. Ve středu bude gólman Sparty brankářskou jedničkou české reprezentace v přípravném utkání proti Srbsku a další nule by se nebránil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští fotbalisté Jaromír Blažek (vlevo) a Tomáš Hübschman na reprezentačním srazu.

Článek

"Hlavně bych si přál jakkékoliv vítězství. Když bude nula, tak to bude samozřejmě příjemný," řekl Blažek pro Sport.cz na srazu národního týmu v Praze. "Pro mne nejsou ty nuly až tak důležité jako to, aby se vyhrávalo. Jak ve Spartě tak v nároďáku.  A když se povede, že gólman nedostane góla, tak je to k tomu něco navíc," dodal.

Ze stovky čistých kont v lize má samozřejmě radost, ale nijak zvlášť to nepřeceňuje. Ani mu v paměti neutkvěl nějaký konkrétní zápas, kdy bylo  obzvlášť náročné čisté konto vychytat. "To se nedá říct, nechtěl bych nějaký zápas takhle vyzdvihovat. Na druhou stranu bylo třeba hodně zápasů, kdy člověk dostal hloupý gól v posledních minutách. Ale to k tomu prostě patří," tvrdí stálice pražské Sparty.

Ve Spartě chybí kvalita

Za reprezentaci chytal naposledy v loňském roce v kvalifikaci mistrovství světa proti Arménii, ale z dalšího startu v reprezentaci po dlouhé pauze nervózní není. "Já chytám pořád v lize a pohárech, takže nějakou pauzu nepociťuju. Rozdíl je jenom ve kvalitě, reprezentace je přece jen trochu někde jinde," narážel na současnou formu Sparty.

Letenští mají po třech zápasech nové sezóny na kontě jedno vítězství a jeden jediný vstřelený gól. "Já bych to nechtěl moc rozebírat. Můžu jenom mluvit o tom, jak hrajeme a chybí hlavně góly. Ve Spartě je sice spousta hráčů, ale chybí kvalita. Ta v současný době není ve Spartě taková jaká tu byla," myslí si Blažek.

Alespoň už tolik neinkasují

"Spousta kluků je v klubu nových. Někteří jsou tu třeba jen rok nebo půl roku a od nich se těžko mohou očekávat zázraky, aby zrovna oni zachraňovali Spartu. Trochu zlom přišel tím, že do obrany přišel Tomáš (Řepka) a vrátil se Jirka Homola. Hráči, který už ve Spartě působili a mají s tím nějakou zkušenost a tam je to vidět. Už neinkasujeme tolik gólů," pokračoval.

Sám nechce dávat nějaký recept na to, co je třeba zlepšit. "Ta naše hra prostě není zatím moc efektivní. A ten pomalý rozjezd? To je víc faktorů dohromady, které se ve Spartě táhnou už delší dobu. Zatím z toho nikdo nenašel cestu ven. Takže ji prostě musíme hledat dál (usmívá se)," zakončil hovor sparťanský gólman.

Reklama

Související témata: