Hlavní obsah

Nešťastná hrdinka! Reprezentantka vsítila dokonalý hattrick, ale do vlastní branky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tento zápas bude chtít novozélandská hvězda a také obránkyně Liverpoolu Meikayla Mooreová velmi rychle zapomenout. V zápase SheBelievec Cupu proti výběru Spojených států, se kterým Češky v prvním zápase remizovaly, totiž sice vsítila hattrick, jenže do vlastní branky.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Novozélandská gólmanka Erin Naylerová (vlevo) byla proti třem vlastním gólům Meikayly Mooreové (vpravo) bezmocná.

Článek

Jindy by křepčila radostí, vždyť dát tři góly v jednom zápase, navíc ještě levou nohou, pravou nohou a hlavou, zkompletovat tzv. dokonalý hattrick, to se povede jen málokdy. Jenže Mooreová odcházela ze hřiště v slzách. Hattrick totiž vstřelila do vlastní branky.

Neštěstí pětadvacetileté hráčky začalo už v páté minutě utkání s USA, kdy si srazila míč od Sophie Smithové pravou nohou do sítě. Za minutu přišel další šok, tentokrát se Američanky dostaly do útoku hned po rozehrávce a odcentrovaný balon z pravé strany od Sofie Hueartové Novozélanďanka nasměrovala do sítě tentokrát hlavičkou.

Aby pohroma byla úplná, ve 36. minutě Ashley Sanchezová z pravé strany pokutového území poslala míč do malého vápna, kde číhala Mooreová, která místo toho, aby balon odklidila daleko od branky, tak si ho levačkou kopla do sítě. Vodopád slz už nešel udržet a ve 40. minutě přišlo střídání.

"Každý, kdo hrál fotbal, a je jedno, na jaké úrovni, zažil skvělé a také těžké zápasy. A Mouse (Mooreová) má dnes za sebou to druhé," uvedla trenérka Novozélanďanek Jitka Klimková, bývalá česká reprezentantka a trenérka Slovácka, s tím, že všichni stojí za Mooreovou.

Novozélanďanky nakonec prohrály 0:5 a na turnaji jsou bez bodu poslední. Čeká je ještě zápas s českou reprezentací, která po úvodní remíze 0:0 s úřadujícími mistryněmi světa z USA nestačila na výběr Islandu a prohrála 1:2.

Reklama

Související témata: