Hlavní obsah

Chvíle pro podzimní kometu. Zajímá se o ni Slavia, teď i nároďák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva se začalo spekulovat o zájmu Slavie, dostal i premiérovou pozvánku do fotbalové reprezentace. Nominace sice není bez hráčů Plzně, Slavie a Sparty komfortní, jak kulantně poznamenal trenér Jaroslav Šilhavý. Povolání Mojmíra Chytila pro přátelské zápasy s Faerskými ostrovy a v Turecku však logiku dává, olomoucký útočník patří ke kometám ligového podzimu. „Bohužel pro Sigmu, bude to zase jeden z kluků, co odejde. Jako nedávno Kryštof Daněk do Sparty,“ má jasno internacionál Tomáš Ujfaluši.

Bez hráčů Sparty, Plzně a Slavie. Není to komfortní, ale musíme to respektovat, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Sešívaní nepřečkali v pohárové Evropě zimu a po skončení podzimu budou chtít oživit kádr. Podle zákulisních informací se pozornost Slavie zaměřila i na Mojmíra Chytila. Se šesti góly nejlepší podzimní střelec Olomouce má podle serveru transfermarkt.com tržní cenu přibližně 18 milionů korun.

Chytil má vynikající formu, odměnou mu mohou být první starty v dresu národního týmu.

„Je kvalitní útočník, dobrý v presinku, pracuje po celý zápas. Má dobrý výběr místa, dokáže dát gól. Má střeleckou formu, určitě má nakročeno výš," komentuje trenér Jaroslav Šilhavý svou volbu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil ze Sigmy Olomouc.

„Mojmír teď za Olomouc válí. Já ho osobně zažil u reprezentační dvacítky, které jsem dělal patrona, ale tehdy nebyl po těžkém zranění kolene rozehraný, teprve se do toho dostával," pokazuje internacionál Tomáš Ujfaluši.

„Nyní je však Chytil v plné formě a překvapuje mě, jak skvěle dokáže podržet míč a také zakončit. Je to chytrý a na jeho věk už vyspělý hráč," dodává odchovanec olomouckého fotbalu Ujfaluši a nepochybuje, že útočník Sigmu brzy opustí.

Vedle Chytila je v nominaci ještě dalších šest hráčů, kteří nemají ani jeden mezistátní start. Brankář Matouš Trmal (Marítimo), obránci Matěj Chaluš (Malmö), Dominik Plechatý (Liberec), Patrizio Stronati (Puskás Akademia) a Tomáš Zmrzlý (Olomouc), záložník Petr Schwarz (Slask Vratislav).

Ještě týden musí Tomáš Vaclík nosit ortézu. Pak může začít s postupným tréninkemVideo: FAČR, Sport.cz

„Gólmany sleduje trenér Milan Veselý. Při souběhu událostí byl Trmal jasnou volbou," poznamenává Šilhavý.

Faeřany reprezentace přivítá v Olomouci. Její fanoušci tak kvitují, že je ve výběru také Zmrzlý.

„Mluví pro něj jeho typologie. Je levák, tam máme trochu problémy. Zastane levého beka i halvbeka, Olomouc hraje podobně jako my," vysvětluje kouč.

Asi největším překvapením je Schwarz z polské ligy. „Sledujeme ho delší čas. V Polsku už dlouho stabilně hraje. Je to pracovitý ofenzivní hráč," představuje Šilhavý středního záložníka.

Reklama

Související témata: