Hlavní obsah

Co bude, ukáže čas, nemínil trenér Jarolím po výhře v Baku spekulovat o své budoucnosti u reprezentace

Baku

Samozřejmě že výhru z Baku bral, pochopitelně že byl kouč české reprezentace Karel Jarolím spokojen, že alespoň v odvetě jeho tým Ázerbájdžán porazil a po zpackané kvalifikaci si alespoň třetí místo ve skupině s největší pravděpodobností zajistil. Ale o tom, zda si importem tří bodů z Baku a umístěním za postupujícími Němci a Severními Iry zajistil další měsíce a roky u národního týmu však mluvit nechtěl. „Co bude, ukáže čas. Nezabývám se tím,“ opakoval jen to, co už řekl před zápasem.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Karel Jarolím při utkání v Baku.

Článek
Fotogalerie

Trenér Karel Jarolím po výhře nad Ázerbájdžánem

Antonín Barák, Jan Kopic a Michael Krmenčík po výhře v Ázerbájdžánu

O sobě mluvit nemíníte, takže jak hodnotíte vystoupení svých svěřenců v duelu s Ázerbájdžánem?

Náš výkon stačil, abychom nad domácím mužstvem vyhráli.

Neobával jste se, aby vám cestu k výhře nezkomplikovalo vyrovnání z problematické penalty? Vždy váš tým vypadal dost rozhozený a otřesený poté, co inkasoval.

Samozřejmě že každá taková situace mužstvem otřese a může na něm zanechat stopy. Zvláště, když cítí křivdu a na rozhodčího se zlobí oprávněně. Proto jsem rád, že jsme dokázali zareagovat nejen druhým gólem, ale i situacemi, které jsme si připravili a nedovedli bohužel proměnit.

Prostě zase střelecká trýzeň, která vás sužovala celou kvalifikaci...

Přesně tak. Příležitostí jsme si vytvořili hodně, ale bylo to o tom, jak s nimi jednotliví hráči naloží. Dneska v Baku, stejně jako v kvalifikaci. Proto tolik mrzí domácí remízy se Severními Iry a Ázerbájdžánci.

Může vás utěšovat, že alespoň v odvetě na ázerbájdžánské půdě jste soupeře porazili.

A také že jsme si vytvořili hodně šancí. Víc než v Ostravě a ke všemu jsme dvě proměnili. Vlastně jen dvě.

Přesto vás protivník potrápil.

Měli jsme hru pod kontrolou, ale chybělo vyjádření větším brankovým rozdílem. V obranných řadách jsme ale měli okénka. Upozorňovali jsme na protiútoky Ázerbájdžánců, ale protože jsme v některých fázích lacině ztráceli míče, oni se k výpadům dostávali a z jednoho z nich vyrovnali.

A navíc vás za stavu 2:1 v další vyložené šanci domácích zachránil Pavlenka, jenž dostal v bráně přednost. Asi jste s jeho výkonem musel být spokojen.

Prokázal dobrou formu, kterou si přinesl z bundesligy, byl na svém místě a co měl vyřešit, to vyřešil.

A co třeba Hušbauer, kterého jste postavil do základní sestavy?

Čekal jsem od něho, že naplní to, co ve Slavii. Byl to jeho první zápas pode mnou a podal slušný výkon. Jsem ale přesvědčen, že je schopen se dál zlepšovat.

Reprezentace pod vaším vedením také?

Mužstvo, které nastoupilo v Baku, odehrálo lepší zápas a podalo lepší výkon než to, které jsem postavil proti Ázerbájdžánu v Ostravě. A to mě těší.

Reklama