Hlavní obsah

Další ztráty! Hložek letí do Ameriky, ani Schick nedorazí

Aktualizováno

Problematický termín. Česká fotbalová reprezentace se sešla k poslednímu srazu letošního roku. Trenér Jaroslav Šilhavý musel udělat několik změn v nominaci. Chybět nakonec budou Patrik Schick, Adam Hložek a Martin Doležal, tým naopak doplní Tomáš Pekhart, Antonín Růsek a nováček Jan Navrátil. Hložek se místo duelů s Faerskými ostrovy v Olomouci a s Tureckem v Gaziantepu vypraví s Leverkusenem na přípravu do Spojených států.

Proč chybí na reprezentačním srazu duo z Leverkusenu Patrik Schick a Adam Hložek? Video: Sport.cz

 
Článek

Jako by nestačilo, že původní nominace vznikla bez hráčů Plzně, Slavie, Sparty a Baníku. Národní tým musí oželet další tři hráče.

„Leverkusen se nakonec rozhodl, že Adama Hložka vezme na přípravu do Spojených států. Vzhledem k tomu, že tento termín není v oficiálním mezinárodním kalendáři FIFA, tak Leverkusen má právo hráče neuvolnit, a nám nezbývá než to respektovat," vysvětluje manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Liberecký stoper je senzací reprezentační nominace. Kdo objevil jeho talent? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

"Situace kolem Patrika Schicka byla taková, že jsme čekali, jestli stihne doléčit zranění. Počítali jsme s tím, že by odehrál první zápas proti Faerským ostrovům. Bohužel však v pořádku není, stejně jako Martin Doležal," dodává manažer.

Bez hráčů Sparty, Plzně a Slavie. Není to komfortní, ale musíme to respektovat, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

Trenéři místo této trojice povolali Tomáše Pekharta, který za reprezentaci nastoupil ve 24 zápasech, nováčka Jana Navrátila (Olomouc) a jeho spoluhráče Antonína Růska. Útočník má za národní mužstvo jeden start, když před dvěma lety nastoupil za narychlo poskládaný tým v Lize národů proti Skotsku.

„Tomáše Pekharta dobře známe a víme, co od něj můžeme čekat, a že nám pomůže. Navíc dobře zná prostředí v Gaziantepu, kde působí a kde budeme v sobotu hrát. Co se týče Antonína Růska a Jana Navrátila, oba svou výkonnost prokazují v lize. Z Olomouce tak jsou v nominaci aktuálně čtyři hráči - věříme, že nejen je budou chtít místní fanoušci podpořit," poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Národní tým čeká ve středu 16. listopadu přípravné utkání v Olomouci proti Faerským ostrovům. V sobotu 19. listopadu pak odehraje poslední letošní zápas v Gaziantepu proti Turecku. Reprezentace se v pondělí v poledne sešla v Praze. Odpoledne ji čeká jediný trénink, než se v úterý dopoledne přesune do Olomouce. Do Turecka odletí ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: