Hlavní obsah

Direkt od Francie zabolel. Češi teď nemají v bitvě o postup nárok na přešlap

Jerevan

Velké iluze si nedělali, přesto je úvodní jasná porážka 0:3 s favorizovanou Francií zabolela. Česká reprezentace na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Arménii tak už nemá nárok na další zaváhání. První dva týmy ze skupiny postupují do semifinále a důležitým krokem k němu je čtvrteční zápas s Norskem. Hraje se od 16:45, od 17:30 vysílá přímý přenos ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: FAČR

Česká reprezentace do 19 let před úvodním zápasem evropského šampionátu v Arménii s Francií.

Článek

Norsko s Irskem v úvodním utkání skupiny B remizovalo 1:1, což je pro české postupové plány výhodný výsledek. Nejen proto se trenér Jan Suchopárek společně s asistentem Michalem Horňákem snaží pozvednout bojovou morálku v týmu.

Oba vicemistři Evropy z roku 1996 se třeba zapojili do tradičního baga a soutěžili se svými svěřenci o přání k obědu. Po něm celý tým vyrazil na procházku Jerevanem, aby si zpestřil hotelový stereotyp.

„Nálada bezprostředně po prohře s Francií nebyla dobrá, což je po výsledku 0:3 přirozené. Ale zápas jsme si rozebrali a už myslíme jen na to, co nás čeká. Zápas s Norskem je samozřejmě velmi důležitý a může být stěžejní," poukazuje Suchopárek na webu FAČR.

Mladíci tuší, co je čeká. S Norskem hráli již loni ještě v kategorii U18 a těsné souboje skončily v přípravných zápasech nejprve vydřenou českou výhrou 1:0 a následně remízou 1:1.

Velmi nepříjemný soupeř

„Norsko je pro každého velmi nepříjemný soupeř. Jsou organizovaní v atypickém rozestavení 3-5-2, běhaví, velmi zarputilí a obětaví. Už jsme si vyzkoušeli, že zápas s nimi je boj. I tady může jediný gól rozhodovat. Je ale nezbytné, abychom se zlepšili proti prvnímu utkání. Musíme být víc dominantní a víc držet míč," žádá Suchopárek.

Foto: FAČR

Trenér Jan Suchopárek na stadionu v Jerevanu.

Hráči si dodávají sebedůvěru zkušeností z března. Ve druhém kvalifikačním kole byli po úvodním nezdaru s Anglií na odpis, ale dalšími výhrami proti Dánsku a Řecku vývoj kompletně otočili ve svůj prospěch a nakonec slavili senzační postup na malé EURO.

„Myslíme na to, teď se situace může klidně zopakovat. Navíc ze skupiny postupují dva týmy. Zápas s Francií jsme hodili za hlavu, soustředíme se jen na Norsko, abychom urvali tři body. Za jakoukoliv cenu," slibuje záložník David Macháček, jeden z nejzkušenějších hráčů týmu.

„Půjdeme za vítězstvím," zdůrazňuje kouč Suchopárek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články