Hlavní obsah

Dočkal už pálí za mořem. Český dobrodruh trefil výhru

První gól za mořem. A hned vítězný. Český reprezentant Bořek Dočkal zajistil fotbalistům Philadelphie Union výhru 3:2 nad DC United a dotáhl tak svůj tým ve Východní konferenci MLS bod za postupové příčky do play off. Devětadvacetiletý záložník se do Ameriky nedávno přestěhoval z Číny, kde strávil minulý rok.

Foto: Sport Invest

Vítej v Americe! Zleva Bořek Dočkal a jeho agent Viktor Kolář.

Článek

První gól Bořka Dočkala v MLS

Každá mizérie jednou končí. Fotbalisté z Filadelfie zatím v nové sezóně MLS jen jednou vyhráli a také sobotní duel s DC United byl dlouho na vážkách. Za stavu 2:2 ovšem v 72. minutě rozhodl Bořek Dočkal. Když ho trenér dvě minuty před koncem střídal, mohl si bývalý hráč Sparty vychutnat děkovný potlesk 16 493 diváků na Talen Energy Stadium.

Nejdřív Čína, teď Amerika. Dočkal si razí cestu, kterou ještě žádný český fotbalista nešel.

„Budu objevovat druhou ne úplně typicky fotbalovou destinaci v rychlém sledu po sobě. Nemůžu o sobě říct, že bych byl povahou dobrodruh a cestovatel. Tohle jsou ale věci, které život přináší a člověk se musí rozhodnout, jestli výzvu přijme, nebo ne," poukázal po podpisu smlouvy.

Dočkal hraje stabilně ve středu zálohy Philadelphie Union. Vítězným gólem jí teď dal naději, že se může posunout tabulkou vzhůru. Zatím je osmá se ztrátou jediného bodu na šestou příčku, která jako poslední zaručuje postup do play off.

Reklama

Související témata: