Hlavní obsah

Duo ze Slavie si řeklo o sestavu! Návyky z klubu máme zažité, říkají Chytil s Jurečkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devět nových tváří nasadil v nedělní přípravě proti Maďarům (1:1) trenér Jaroslav Šilhavý oproti kvalifikaci s Albánií. Chtěl vidět, jak doposud méně vytížení hráči obstojí v testu proti rozjetému soupeři, který se po letech dere zpět do evropské elity. Test dopadl solidně. Kdo z Čechů si v Budapešti řekl nejrazantněji o základní sestavu?

Foto: Denes Erdos, ČTK/AP

Český reprezentant Mojmír Chytil padá na trávník po zákroku maďarského fotbalisty Attily Szalaie během přípravného utkání v Budapešti.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) - Většina hráčů, kteří dostali od kouče Šilhavého šanci, obstála. Někteří z nich na sebe upozornili výrazně: brankář Jindřich Staněk, který lapil tutovku Sallaiovi, jistý obránce David Zima nebo vitální Michal Sadílek.

Nejvíc však byli vidět útočníci. Duo Mojmír Chytil - Václav Jurečka ukázalo, že je pro Šilhavého rovnocennou variantou ke dvojici Jan Kuchta - Tomáš Čvančara, kteří neúspěšně dobývali branku Albánie ve čtvrteční kvalifikaci.

Chytil s Jurečkou si přenesli do reprezentace automatismy ze Slavie, jejich spolupráce fungovala. „Návyky, které po nás chce trenér Trpišovský ve Slavii, máme zažité. Řídili jsme se teď pochopitelně pokyny kouče Šilhavého a šlo to dohromady,“ pochvaloval si Chytil.

„Nějaké zápasy jsme už spolu odehráli. Myslím, že komunikace byla lepší než v utkání s Albánií. I presink nám docela vycházel, získali jsme hodně míčů,“ doplnil Jurečka. Parťáci z Edenu nakonec zařídili cennou remízu. Důrazný Chytil donutil k chybě stopera Langa, před vybíhajícím brankářem přiťukl hlavou Jurečkovi, který s přehledem vyrovnal.

Foto: Denes Erdos, ČTK/AP

Útočník Václav Jurečka slaví s českými reprezentanty gól v Maďarsku.

Premiérovou trefou za národní mužstvo. To Chytil si reprezentační účet už otevřel, na kontě má čtyři branky (hattrick s Faerskými ostrovy, gól v přípravě v Černé hoře). Spolupráce ze Slavie jim evidentně svědčí, Češi by z ní mohli profitovat. Své si v téměř vyprodané Puskás Aréně odehrál také třetí útočník Adam Hložek, který má však složitou pozici v Leverkusenu. V nové sezoně vysedává na lavičce, jeho herní praxe je mizivá.

„Na Adamovi je vidět, že hrozně moc chce dát týmu, co umí. Žene se za gólem. Kolikrát to vzal na sebe, bohužel gólově se neprosadil. Ale víme, jaké schopnosti má. Bude záležet, jestli bude hrát v Leverkusenu, který v létě nakoupil posily do útoku. Věřím, že bude Adamovo vytížení stoupat, že s ním budeme moct počítat,“ uvedl Šilhavý, který přiznal předzápasové obavy z mnoha změn v sestavě.

„Říkali jsme si s kolegy před utkáním, že nás čeká silný soupeř a my jsme proti němu vyslali spoustu nových hráčů… Možná tam byly lehké obavy z nesehranosti. Ale myslím, že se toho kluci zhostili velmi dobře, všichni snesou měřítko, aby mohli usilovat o příští nominaci,“ dodal Šilhavý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.