Hlavní obsah

Noční můra, hanba, trapnost. Polsko na kolenou, tisk volá po konci trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další noční můra polského národního týmu. Tamní reprezentace, která bojuje o postup na EURO 2024, prohrála s Albánií 0:2 po katastrofálním výkonu a podle polského tisku reálně ztratila šanci na přímý postup na šampionát. Média i osobnosti volají po okamžitém konci trenéra Fernanda Santose, skončit by měli i někteří hráči. Za uši dostala i největší hvězda týmu Lewandowski.

Foto: Florion Goga, Reuters

Trenér polské fotbalové reprezentace Fernando Santos po prohře v Albánii.

Článek

Celé fotbalové Polsko nechápavě kroutí hlavou. Kvalifikační duel v Albánii byl zápasem o všechno. Hráči slibovali, že udělají pro úspěch maximum, jenže realita vypadala jinak. „Trapnost, zmar, noční můra, propadák,“ tak komentují média porážku 0:2.

Po pěti zápasech je tak nejspíš největší favorit české kvalifikační skupiny až na čtvrtém místě. Server Sport.pl píše, že dny trenéra Fernanda Santose na lavičce národního týmu jsou sečteny. „Jeho čas vypršel,“ tvrdí také bývalý polský reprezentant Jacek Bak. „Ale totéž platí třeba pro Krychowiaka,“ opřela se legenda do zkušeného hráče.

„Když jsem viděl výkon polského týmu, oněměl jsem. Hráli jsme bez nasazení,“ nechal se slyšet muž, který za polskou reprezentaci odehrál 96 utkání. „První, co mě napadlo po závěrečném hvizdu, bylo, že musíme odvolat trenéra. Ano, na trávníku jsou hráči, ale ze strany trenéra musí být vidět koncepce a myšlenka. Tým odehrál pod jeho vedením šestý zápas a já jsem tam neviděl nic,“ konstatoval Bak.

Foto: Florion Goga, Reuters

Kanonýr polské fotbalové reprezentace Robert Lewandowski to po utkání s Albánií od médií pořádně schytal.

„Co mě ale rozčiluje víc, je Santosova neschopnost vdechnout týmu život. Musí dojít k nějakým změnám. Pořád máme šance na postup, stojí za to bojovat,“ komentoval situaci v tabulce bývalý reprezentant s tím, že by na lavičce národního týmu rád viděl Marka Papszuna. „Byl velmi úspěšný, zná polské reálie a zaslouží si šanci. Myslím, že bychom se měli zaměřit na polské trenéry. “

Svůj díl kritiky ale schytal celý polský tým. „Všichni hráli špatně. Lewandowski nic nepředvedl, i když nutno podotknout, že hrát proti třem nebo čtyřem obráncům není jednoduché. Chyběla mu podpora,“ dostala za uši největší hvězda polského celku. „Myslím také, že je čas, aby skončil Grzegorz Krychowiak. Osobně ho mám rád, ale jeho čas v reprezentaci vypršel. Měl by se rozloučit, už nemá týmu co dát.“

Reklama