Hlavní obsah

Česko - Ázerbájdžán 2:1Jednadvacítka vydřela s Ázerbájdžánem vítěznou generálku na ME

Zell am See

Čeští fotbalisté do 21 let vyhráli i druhé přípravné utkání proti Ázerbájdžánu na rakouském soustředění a zvládli vítězně generálku na nadcházející evropský šampionát v Polsku. Soupeř od 21. minuty vedl, ale v 84. minutě srovnal Martin Hašek a o dvě minuty později otočil stav Petr Ševčík. Mladíci tak navázali na pondělní výhru 5:0.

Foto: Radek Malina, Právo

Brankář Lukáš Zima uklízí míče po tréninku na soustředění v Rakousku.

Článek

Trenér Vítězslav Lavička udělal oproti prvnímu vzájemnému duelu osm změn v základní sestavě a na trávník v Zell am See se dostali i hráči, kteří v pondělí vůbec nenastoupili.

Zatímco v úvodním vzájemném souboji dal český tým za prvních 22 minut tři góly, dnes se v ofenzivní fázi trápil. Soupeř se dokonce v 21. minutě nečekaně dostal do vedení, poté co si na rohový kop naskočil Mahir Madatov a protlačil balón do sítě za brankáře Vejmolu.

"Dneska jsme měli úplně jiný vstup než v tom prvním zápase. Soupeř hrál podobně jako v prvním zápase hluboký blok. Tím, že nám chyběl lepší pohyb a součinnosti, jsme si s tím nedokázali poradit," řekl pro web FAČR Lavička.

Český celek si ve druhé půli vytvořil po vystřídání místy drtivou převahu, ale dlouho narážel na skvěle chytajícího ázerbájdžánského gólmana. Skóre Lvíčata dokázala otočit až v samém závěru po dvou přihrávkách Havlíka, který se v úterý spolu s dalšími třemi hráči nedostal do závěrečné nominace na šampionát.

Bleskový dvojitý úder

Nejprve si v 84. minutě naběhl na nacentrovaný balón za obranu střídající Hašek a navázal na pondělní gól. Hned za dvě minuty nacentroval Havlík znovu a tentokrát se prosadil Ševčík. Lvíčata tak vyhrála i čtvrtý letošní zápas.

"Každé přípravné utkání má svou důležitost, nejen hrou, ale i výsledkem. Kluci dneska ukázali morálku, šli za vítězstvím. Druhá půle byla o hře na jednu branku, kluci utahovali šrouby, sáhli si až na dno a otočili to," ocenil Lavička.

V pátek se mladíci vrátí ze soustředění do Čech a příští týden ve čtvrtek už zamíří do dějiště šampionátu Polska. Do turnaje tým vstoupí 18. června zápasem proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko. Až po návratu do Čech se k mužstvu připojí tři hráči z reprezentačního A-mužstva, které v sobotu čeká duel světové kvalifikace v Norsku.

Přípravné fotbalové utkání hráčů do 21 let v Zell am See (Rakousko):
Česko - Ázerbájdžán 2:1 (0:1)
Branky: 84. Hašek, 86. Ševčík - 21. Madatov. Rozhodčí: Jäger - Rigler, Pummerer (všichni Rak.).
Sestava Česka: Vejmola (46. Macej) - Sáček, Lüftner, Simič, Havel - Trávník (70. Panák), Hubínek (46. Hašek), Ševčík - Černý (77. Havlík), Juliš (46. Chorý), Nečas (46. Holzer). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články