Hlavní obsah

Jedno z nejnepříjemnějších zranění. Souček přečkal pořádnou ránu do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán reprezentační zápasy nevynechává. Sám se o ně hlásí i v přípravě, kdy by si občas mohl nárokovat volno. Tentokrát však byl start Tomáše Součka v ohrožení. Po srážce s brankářem musel vynechat jedno kolo anglické fotbalové ligy. Záložník West Hamu se však stačil uzdravit, ve čtvrtečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Albánií v pražském Edenu by měl znovu navléct pásku na rukáv.

Tomáš Souček o srážce s brankářem: Byla to pořádná rána. Jedno z nejvíc nepříjemných zranění Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Drsné záběry vyděsily nejen reprezentační trenéry. West Ham zvítězil v Brightonu, přišel však o Tomáše Součka. Dlouhán se po standardce natahoval hlavou po míči, k němuž se však dříve dostal brankář Brightonu Verbuggen. Setrvačností se střetl s českým záložníkem, jenž byl po úderu do hlavy ošetřován na trávníku a následně musel kvůli riziku otřesu mozku střídat.

Stalo se 26. srpna, v dalším kole na hřišti nováčka Lutonu pak Souček chyběl. Začal boj s časem, aby další díl kvalifikace stihl. „Pořádná rána. Musím říct, že zranění bylo velmi nepříjemné,“ popsal Souček před středečním tréninkem v Edenu.

„Pokud jde o rány do hlavy, zažil jsem toho už dost. Tohle však bylo jedno z vůbec nejnepříjemnějších zranění. Jsem rád, jak probíhá rekonvalescence. Cítím se fit, těším se na důležitý zápas,“ kvituje posun k lepšímu.

Jsem lepší zpěvák než tanečník, ale i k tanci jsem se nechal vyhecovat, říká Tomáš Souček o oslavách s West HamemVideo: Sport.cz

Jeho start byl na hraně. Protože šlo o zranění hlavy, musel dodržet přísný protokol. „Anglická federace má pravidla, po kolika dnech se může co dělat. Měl jsem hodně testů jak vevnitř, tak venku na hřišti. Dostal jsem pár dnů volno, nejdřív jsem pak mohl začít bez kontaktu. Jak jsem přijel na nároďák, už jsem mohl trénovat s kontaktem. Na Albánii to vyšlo optimálně, ale první týden byl opatrnější,“ líčí návrat na trávník.

Posiluje ho i rázný vstup jeho Kladivářů do sezony. V Premier League jsou bez porážky čtvrtí. „Tady v Edenu jsme vyhráli Konfrenční ligu a jsem rád, že nám vyšel i start nového ročníku. Sice jsou za námi jen čtyři kola, ale jsme nahoře. Věřím, že si to přenesu sem do reprezentace,“ usmívá se.

Albánie se sparťanem Lacim očima expertů v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zápas s Albánií považuje za stejně těžký, jakým byla domácí premiéra s Polskem. „Jedno z klíčových utkání. Všichni jsme spokojení, že máme sedm bodů po třech úvodních zápasech. Abychom se však cítili ještě komfortněji, potřebujeme další vítězství,“ velí kapitán.

Reklama