Hlavní obsah

Bez hříšníků z Belmonda, s pěti nováčky i Barákem. Hašek zveřejnil první nominaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Eskapáda v Olomouci jim zavřela dveře do fotbalového národního týmu. Stálice Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta chybí v nominaci reprezentačního trenéra Ivana Haška pro přípravné duely v Norsku (22. března) a doma s Arménií (26. března). Nový kouč pro utkání před kempem na mistrovství Evropy, které startuje za necelé tři měsíce v Německu, naopak povolal pět nováčků a do týmu vrátil Antonína Baráka. Tiskovou konferenci můžete sledovat živě na Sport.cz.

Myslel jsem, že hříšníci z Belmonda v nominaci budou, ale to rozhodnutí jsem změnil, vysvětluje Ivan Hašek Video: Sport.cz

 
Článek

První reprezentační pozvánka přistála brankáři rakouského Sturmu Graz Vítězslavu Jarošovi i obráncům Robinu Hranáčovi z Plzně, Adamu Gabrielovi z dánského Midtjyllandu a Tomáši Vlčkovi ze Slavie. Pátým zelenáčem v nominaci je plzeňský záložník Pavel Šulc, nejlepší střelec ligy.

Po téměř roční pauze se vrací i ofenzivní středopolař italské Fiorentiny Antonín Barák. „Tonda tu chyběl, fotbalistů s takovou kvalitou na míči v Česku moc neběhá. Umí rozhodovat zápasy, má týmu co dát,“ zmínil Hašek.

Chybí naopak trio Coufal, Kuchta, Brabec. Výtečníci vyrazili na tah při posledním reprezentačním tahu a předchozí vedení národního je vyřadilo. Na to navázal i Hašek. „Myslel jsem, že tu budou. Ale jak se blížil čas nominace, změnil jsem názor. Přijde mi to důležité pro tým. Není to na základě výkonnosti,“ vysvětloval kouč národního týmu.

Nominace fotbalové reprezentace pro březnová utkání s Norskem a Arménií
Brankáři
Vítězslav Jaroš (Sturm Graz, 0/0)
Matěj Kovář (Leverkusen, 0/0)
Jindřich Staněk (Slavia, 8/0)
Obránci
David Douděra (Slavia, 6/1)
Adam Gabriel (Midtjylland, 0/0)
Tomáš Holeš (Slavia, 26/2)
Robin Hranáč (Plzeň, 0/0)
David Jurásek (Hoffenheim, 5/0)
Ladislav Krejčí (Sparta, 7/2)
Tomáš Vlček (Slavia, 0/0)
Jaroslav Zelený (Sparta, 9/0)
David Zima (Slavia, 19/0)
Záložníci
Antonín Barák (Fiorentina, 37/8)
Matěj Jurásek (Slavia, 0/0)
Ondřej Lingr (Feyenoord, 11/0)
Lukáš Provod (Slavia, 16/2)
Michal Sadílek (Twente, 21/1)
Tomáš Souček (West Ham, 66/12)
Pavel Šulc (Plzeň, 0/0)
Útočníci
Adam Hložek (Leverkusen, 29/2)
Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň, 1/1)
Mojmír Chytil (Slavia, 11/4)
Patrik Schick (Leverkusen, 35/18)

Hašek jim sdělil svůj verdikt v pátek ráno, jeho aktuální rozhodnutí ale neplatí pro mistrovství Evropy. Všichni tři se do výběru na šampionát mohou dostat. „Rozhodnutí platí pro aktuální sraz. Budeme za nimi jezdit a mluvit s nimi. Nikdo z hráčů nemá zavřené dveře. Věřím, že budou motivovaní,“ prohlásil reprezentační kouč.

Ve své první nominaci zohledňoval i budoucnost. Tým omladil, kromě pěti nováčků nemají reprezentační start ani brankář Matěj Kovář a křídelník Matěj Jurásek. „Zohledňoval jsem i to, že nás pak brzy čeká i kvalifikace o mistrovství světa. Chceme, aby ti hráči byli připravení,“ zdůvodnil Hašek.

V týmu momentálně nejsou například křídelník Václav Černý z Wolfsburgu nebo záložník Alex Král z Unionu Berlín.

Bylo vynechání trojice hříšníků z Belmonda od Ivana Haška správným krokem?
Ano, zaslouží si potrestat.
85,4 %
Ne, provinění jim měl odpustit.
14,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12609 čtenářů.

Nový trenér poprvé doma

Premiéru před českými fanoušky si nový reprezentační kouč Ivan Hašek odbude 26. března v epet ARENĚ. Utkání na stadionu pražské Sparty má výkop ve 20:00, vstupenky se dají pořídit od 350 korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.