Hlavní obsah

Kláře bříško roste, je Kováč zcela natěšený na mimino

Zdeněk PavlisSport.cz

Ještě před pár měsíci pro něho byla Itálie zemí vytouženou, teď když legionář ve službách moskevského Spartaku Radoslav Kováč na Apeninský poloostrov ke kvalifikačnímu duelu proti fotbalistům z ministátečku San Marina přiletěl, mluví jen o Rusku. Možná proto, že s modelkou Klárou Medkovou čekají v Moskvě narození potomka, takže do stěhování se jim dvakrát moc nechce. „Hlavně čekám, co se v klubu bude dít po skončení sezóny,“ vykrucuje se kolo před koncem ruské ligy Kováč.

Článek

O miminu se mu moc mluvit nechce. „V pohodě, bříško roste,“ prohodí jen tak mimoděk, ale dál už neprozradí nic. Ani zda s Klárou čekají holčičku nebo kluka, ani jaké jméno vybrali. „To je naše tajemství. Sami se necháme překvapit,“ usmívá se tajemně, přitom však přizná, že už je na potomka moc a moc natěšený.

„Žádnou výbavičku pro mimčo ale zatím nenakupujeme, natož abych chodil teď v Itálii po obchodech a sháněl nějaké dupačky či podobné věcičky,“ kroutí odmítavě hlavou.

O fotbale se však vybavuje. O tom v Rusku, kde je mu teď pod trenérem Laudrupem blaze, neboť dánský kouč nejenže zrušil proslulá soustředění na báze, ale zavádí ve Spartaku i evropský styl přípravy a přístupu k hráčům, pak obzvlášť.

„Výsledky nejsou, takže se po dlouhých letech zřejmě nedostaneme do evropských pohárů, ale je to realita. Až příliš mnoho zkušených hráčů z našeho mužstva odešlo a ti mladí je zákonitě nemohou nahradit. Omlazení bylo až příliš radikální, zejména střelec Pavljučenko moc schází. Jeho dvacet gólů, co soupeřům za sezónu nasázel, ještě víc,“ má Kováč jasno, proč si jeho Spartak může jen nechat o úspěších sezón předchozích.

Odcházet nemíní

O titulu také,  protože na Kazaň letos nikdo neměl. „Perfektně začali a pak soustavně doplňovali kádr samými kvalitními hráči. Přišli tam Semak, Rebro a spol., takže titul jim nedokázal nikdo sebrat. Kdyby možná soutěž trvala o dvě, tři kola déle, mohlo mít šanci CSKA Moskva,“ spekuloval nad závěrem ruské ligy.

Nad svou další budoucnosti v moskevském Spartaku však meditovat nemíní. „Vůbec by mně nevadilo zůstat. Už proto, že vedení klubu je s letošní sezónou krajně nespokojené, takže trenér Laudrup dostal balík peněz, aby přivedl nové hráče a mužstvo vydatně posílil. Nějaké Brazilce a Argentince už má vyhlédnuté, o příchodu dalších hráčů se jedná,“ maluje si Kováč, že v Moskvě a jeho Spartaku bude od jara lépe.

Samozřejmě i jemu. „Musela by přijít hodně lukrativní nabídka, abych uvažoval o přestupu. Pro mě je podstatné, že trenér chce, abych zůstal. Tři měsíce měl na poznávání hráčů, teď dostal balík peněz na posily a proto věřím, že se na špici vrátíme.“

Reklama