Hlavní obsah

Kouč mi raději zkontroloval čelo, smál se Necid. Zájem Dortmundu a Ajaxu neprožívá

Praha

S vizitkou nejlepšího střelce nizozemského Zwolle dorazil fotbalový útočník Tomáš Necid na sraz reprezentace před nedělní kvalifikací s Islandem. Sebevědomí si zvedl trefou i v sobotním zápase proti Groningenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté (zleva): Marek Suchý, Tomáš Necid a Bořek Dočkal na tréninku české fotbalové reprezentace před zápasem kvalifikace ME 2016 s Islandem.

Článek

Ligový duel však nedohrál kvůli vyloučení. Hlavou drcnul do protihráče a musel předčasně do sprch. „Nebylo to tak zlé," tvrdí 25letý střelec. „Psalo se, že jsem mu dal hlavičku. On byl o hlavu nižší. Po mém skluzu jsme se dostali do těsného kontaktu. Dal jsem mu hlavu na čelo a zatlačil jsem. Nebyl to úder, nešlo o úmysl jej zranit. Už jsem odcházel a najednou rozhodčí vytáhl červenou kartu, což jsem nečekal," vykládá Necid.

„Kdybych protihráče vážně trefil, jel by rovnou do nemocnice. Ale samozřejmě by se nic podobného stávat nemělo. Vedli jsme o dvě branky, kontrolovali hru. Je jasné, že mě trenér nepochválil," přiznává útočník.

Dopadl jsem dobře

Od disciplinárky dostal stop na dva zápasy. „Hovořilo se o třech či více duelech, takže jsem dopadl dobře. Když jsem s odstupem viděl záběry, tak z jednoho pohledu se zdálo, že jsem protihráče fakt trefil," popisuje Necid. S reprezentačním trenérem Vrbou inkriminovaný moment neřešil. „Jen mi raději zkontroloval čelo, jestli tam nic nemám," směje se Necid. „Nezbývá než brát všechno s humorem. Čas nevrátím. Je mrzuté, že budu dva zápasy chybět, ale o to více se zaměřím na trénink," ujišťuje.

Po dlouhé době se cítí skvěle. „Hraju každý zápas, dávám góly, jsem zdravý. Všechno je super," vypravuje Necid, který stále patří CSKA Moskva. V ruském klubu mu kontrakt vyprší v létě příštího roku, dost možná ale změní působiště už v průběhu zimy.

Mluví se o zájmu Ajaxu či Dortmundu. „Absolutně tyhle záležitosti neprožívám. Vím, že variant je víc. Ale všechno je v moci CSKA. A s nimi nejsem v kontaktu. Mojí jedinou starostí je dávat góly," říká Necid.

Netají přitom, že by se rád po letech kočování usadil. A klidně i ve Zwolle. „Proti Moskvě jde o vesnici. Jezdím na kole, za pět minut jsem na tréninku i v centru. Klub je rodinný, atmosféra parádní. A nizozemská soutěž je pro útočníka hodně sympatická. Ani týmy ze spodní části tabulky nebetonují a nesníží se k nakopávání. Všichni se snaží hrát fotbal. Vážně jsem moc spokojený," pochvaluje si.

Reklama

Související témata: