Hlavní obsah

Krejčí: Zahraničí? Na nejlepší věci se musí počkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní sezonu zakončil nejlépe, jak šlo. Fotbalový obránce Ladislav Krejčí potvrdil, jak produktivní je, pro sebe typicky se prosadil po standardní situaci a pomohl gólem k výhře národního týmu v kvalifikaci o EURO na Faerských ostrovech 3:0. Na jaře sázel jeden gól za druhým, jako kapitán dovedl Spartu k titulu, roste ve velkou osobnost. „Skončili jsme vítězně, teď si to náležitě vychutnám. Odjedu na dovolenou. Odpočinu si, konečně vypnu,“ vydechl Krejčí. Jak je jeho zvykem, mluvil pokorně. Nastal čas vyzkoušet štaci v zahraničí? I o tom v útrobách stadionu Tórsvøllur promluvil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se raduje z branky proti Polsku.

Článek

Tórshavn (od našeho zpravodaje) - Úspěšně ukončil prvotní dobývání houževnatých Faeřanů. Zužitkoval tečovaný centr Adama Hložka a poslal fotbalový národní tým na Faerských ostrovech do vedení. Na to, že střílí tolik gólů, si ještě nezvykl. „Ale snažím se pracovat tak, abych měl co nejvíce příležitostí, a pomáhal týmu," podotkl Ladislav Krejčí.

Potvrdil jste z osobního hlediska dokonalou sezonu?

Myslím, že ano. Jsem rád, že i po pauze jsem si udržel nějakou svoji tvář. Doufám, že to bude stejně pokračovat i v příští sezoně.

Navíc jste se zase trefil. Násobí to vaši radost?

Každý gól je skvělý. Obzvlášť v reprezentaci, a ještě v zápase, kdy se hraje o EURO. Je to super. Jsem rád za sebe a za celý tým, že jsme to zvládli.

Prosadil jste po rohovém kopu na zadní tyči. Šlo o nacvičenou věc?

Hložanův (Adam Hložek) centr byl lehce tečovaný. Shodou náhod se to odrazilo ke mně, byl jsem připravený. Ano, sehraná věc, ale taky trošku štěstí.

Už jste si zvykl, že skoro v každém zápase skórujete? Dal jste branku v březnu proti Polsku, za Spartu jste nastřílel v sezoně třináct gólů.

Nezvykl. Ale snažím se pracovat tak, abych měl co nejvíce příležitostí, a pomáhal týmu.

Měli jste obavy z umělé trávy, vy osobně jste o tom hovořil. Jak jste si s nezvyklým terénem poradili

Obavy byly spíš ze zdravotního hlediska. Bylo to samozřejmě jiné. Nejhorší jsou změny směru, často to klouzalo, odskoky jsou také jiné než na přírodní trávě. Ale jsme profesionálové, musíme si poradit.

Po oslavách se Spartou na sraz nároďáku. Zvládám to v pohodě, ale na umělku se netěším, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Faerské ostrovy jste po remíze v Moldavsku nutně potřebovali porazit. Byli jste nervózní?

Já osobně ne. Byl jsem si vědom naší síly. Bohužel minule to nevyšlo, ale to se stane každému. Tady jsme ukázali kvalitu, dobře jsme zareagovali na Moldavsko.

Byl to váš poslední soutěžní zápas v sezoně. Byla pro vás snová?

Ano. Sezona byla skvělá, plná momentů, na které budu vzpomínat do konce života. Ať už to byl reprezentační zápas s Polskem, teď další gól. A o sparťanské sezoně se ani nemusíme bavit. Skončili jsme vítězně, teď si to náležitě vychutnám. Odjedu na dovolenou. Odpočinu si, konečně vypnu. Také si trošku protřídím myšlenky a připravím se na novou sezonu. Pauza je krátká, dovolenou budu mít jen nějakých deset jedenáct dní.

Můžete být příští sezona ještě lepší?

Doufám v to.

Jak to udělat?

Recept nemám, tak daleko ještě nejsem. Pořád se cítím mladý, plno věcí ještě neumím. Třeba co se týče taktiky na pozici stopera. Mám se co učit, je plno věcí, ve kterých se chci dál posouvat. Trpělivě na sobě budu makat.

Kdyby k vám ze zahraničí dorazila nabídka, která by dávala smysl, využil byste ji?

Přemýšlel bych. (úsměv) Mám však smlouvu ve Spartě, o žádné nabídce nevím, proto se ani není o čem bavit.

Škoda, že mi šplíchali šampaňským do ksichtu, nic jsem neviděl, popisuje oslavy s pohárem Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Čistě hypoteticky: jaká liga by se vám zamlouvala?

Netajím se, že Německo a Anglie jsou soutěže, které jsou top a které bych si chtěl v kariéře zkusit. I proto pracuju naplno, abych si jednou tohle přání splnil.

Nenastal ideální čas zahraniční angažmá zkusit?

V poslední době jsem přišel na to, že co má přijít, tak přijde ve správný čas. Na nejlepší věci se musí počkat. Na titul jsem čekal čtyři roky, a vyplatilo se. Až přijde správná chvíle, myslím, že to poznám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.