Hlavní obsah

Liverpool ho sleduje, konec Kloppa ho šokoval. Ve Sturmu jsem spokojený, hlásí Jaroš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půlroku nechytal, po zimním přesunu z Liverpoolu do rakouského Sturmu Graz je v bráně pořád. Gólman Vítězslav Jaroš věděl, že ho nový realizační tým fotbalové reprezentace sleduje. „Byl jsem v kontaktu s trenérem brankářů Radkem Černým, vím, že se jezdili dívat na mé zápasy. Jsem rád, že se pro mě nakonec rozhodli,“ vypráví dvaadvacetiletý brankář na srazu národního mužstva.

Reprezentační nováček Vítězslav Jaroš je spokojený ve Sturmu, ale dál ho podrobně sleduje Liverpool. Konec Kloppa ho šokovalVideo: Sport.cz

 
Článek

Na červnovém mistrovství Evropy jednadvacítek se Jaroš solidně předvedl. Jenže na podzim uplatnění nenašel. Zůstal ve slavném anglickém Liverpoolu, ale zápasového vytížení se nedočkal. „Nenašlo se adekvátní hostování. Ono je těžké najít klub, který by při hostování nechtěl opci. Povedlo se to až v zimě. Šel jsem do klubu, kde mám garantované minuty,“ rekapituluje Jaroš.

Přitom v letním přestupovém okně se o něj měla zajímat i Slavia. Právě z ní před sedmi lety do Liverpoolu zamířil. „Osobně o tom moc nevím, řešila to moje agentura (Sport Invest). Něco jsem slyšel, ale detaily neznám, takže nechci šířit fámy,“ říká Jaroš.

Fotbalová reprezentace má za sebou první trénink pod Ivanem HaškemVideo: Sport.cz

V zimě vyšlo hostování do Sturmu Graz, který z druhého místa prohání v boji o rakouský titul Salcburk. Jaroš si v černobílých barvách zachytal i dvě kola vyřazovací fáze Konferenční ligy, Sturm vypadl v osmifinále s Lille. Zatím odchytal deset zápasů. „Jsem spokojený,“ přikývne rodák z Příbrami. „Je vidět, že to byl správný krok a že vám to může otevřít nové možnosti, jako je třeba reprezentace,“ dodává.

Nový trenér poprvé doma

Premiéru před českými fanoušky si nový reprezentační kouč Ivan Hašek odbude 26. března v epet ARENĚ. Utkání na stadionu pražské Sparty má výkop ve 20:00, vstupenky se dají pořídit od 350 korun.

Zůstává kmenovým hráčem Liverpoolu, je v kontaktu s trenérem brankářů. „Před a po každém zápase. Sledují mě. Věřím, že se mnou budou dál spokojení,“ přemítá Jaroš. V létě by se měl do klubu z Anfieldu vrátit. „Nevím, jaké je teď moje postavení. Bylo mi řečeno, že by bylo super, kdybych teď hrál. Uvidíme, co bude dál,“ přibližuje brankář, jenž má s Liverpoolem smlouvu do léta 2026.

Ví, že už tam nepotká trenéra Jürgena Kloppa, jenž předčasně avizoval, že v klubu po sezoně skončí. „Nevěděl jsem o tom, takže to byl šok. Nestává se často, že trenér skončí sám od sebe. Uvidíme, co se v Liverpoolu bude dít. Bude to zajímavé,“ míní Jaroš.

Jedničkou Liverpoolu je brazilský gólman Alisson. Při jeho zranění ho zdatně zastupuje Caoimhin Kelleher. „Všichni vidí, že je to taky špičkový gólman,“ uznává český brankář.

Na britské ostrovy se vydal v roce 2017. Nejprve jezdil do Liverpoolu na stáže. Šestnácté narozeniny pak oslavil podpisem smlouvy. „Tenhle krok můžu doporučit. I kdyby to nevyšlo, člověk může říct, že to zkusil. A když jo, dveře máte otevřené skoro všude,“ uvádí Jaroš.

Momentálně poznává nově se rodící reprezentační mužstvo pod trenérem Ivanem Haškem. „Nervozita je vždy, když přicházíte do nového mančaftu. Neznám tu tolik lidí, protože jsem v Česku nikdy nehrál. Ale parta je super, kluci jsou dobří. Všichni rychle zapadnou,“ pozoruje Jaroš.

Vyhlíží, že by si v jednom přátelském zápase zachytal. Buď v pátek v Norsku, nebo v úterý s Arménií. „Byl by to splněný sen. Kdo by nechtěl. Ale vše je na trenérovi,“ usmívá se Jaroš.

Reklama