Hlavní obsah

Lvíčata chtějí pokousat i favorizované Angličany

Karel FeltSport.czPrávo

Zápas roku. Českou fotbalovou jednadvacítku ve čtvrtek večer od 20 hodin čeká v Burnley nejtěžší soupeř v kvalifikaci o ME 2023. Favoritem skupiny G i tohoto zápasu jsou domácí Angličané, kteří mají v kádru i hráče z Premier League. Pořadatelé předpokládají, že na zápas dorazí dvacet tisíc fanoušků, kteří poženou do útoku domácí tým.

Foto: FAČR

Trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Jan Suchopárek.

Článek

Lvíčata vyhrála dosavadní čtyři zápasy se skóre 9:0. „Je to výchozí pozice, kterou jsme si přáli. Pro nás je tenhle zápas velkou výzvou a pro kluky zároveň motivací se v Anglii ukázat, ale nesmějí při tom zapomenout na tým a odpovědný přístup. Soupeře jsme si prohlédli na videu, máme jasnou představu, co hrát," uvedl na předzápasové online tiskové konferenci kouč Jan Suchopárek.

"Důležitá bude důslednost v dohrávání situací, lze předpokládat, že domácí si vytvoří šance. O sestavě jsme prakticky rozhodnutí. Určitě chceme uspět, soupeře zaskočit. To znamená, že musíme navázat na hru z předchozích čtyř utkání, která jsme vyhráli bez inkasované branky. Rozhodně nesmíme zalézt,"dodal Suchopárek, který připomněl dva roky staré vítězství české dvacítky v Anglii, které zažili i někteří hráči jeho kádru.

Foto: FAČR

Brankář Martin Jedlička (uprostřed) si během tréninku plácá s trenérem gólmanů reprezentační jedenadvacítky Ladislavem Maierem. Vpravo je Matěj Kovář.

Vedle gólmana Matěje Kováře z Manchesteru United má velké zkušenosti s anglickým fotbalem záložník Jan Žambůrek z Brentfordu. Některé soupeře zná ze vzájemných soubojů a má i velký přehled o jejich kvalitě. „Výborní jsou záložníci Gallagher z Crystal Palace a Skipp z Tottenhamu, v útoku pak Palmer z Manchesteru City. Mají opravdu silný tým. Pro nás to bude v kvalifikaci největší zkouška, věřím, že uspějeme," zdůraznil.

„Pro nás je tenhle zápas taková odměna za ty čtyři předchozí. Budeme chtít potvrdit svoji pozici ve skupině a vyhrát. Hodně se těšíme i na atmosféru na stadionu. Já bych k těm hvězdám, o nichž mluvil Honza, přidal ještě stopera Crystal Palace Guéhiho. Oni mají skutečně hodně velkých individualit, ale my také. Naše hra je určitě týmovější, věřím, že v Anglii uspějeme," dodal kapitán týmu Filip Kaloč.

Reklama

Související témata: