Hlavní obsah

Lvíčata se za pochodu mění, v nominaci je deset změn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned deset změn proti duelu s Anglií udělal v nominaci na závěrečný zápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Andoře trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Jan Suchopárek. Kádr doplnilo několik hráčů z dvacítky, kteří si za Lvíčata můžou připsat debut. Češi nastoupí proti beznadějně poslední Andoře v pondělí 13. června v Brně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Václav Sejk burcuje Lvíčata během utkání s Anglií.

Článek

Jak předeslal, tak učinil. Nominace doznala změn z různých důvodů.

„V předstihu jsme avizovali, že se náš tým mezi zápasy s Anglií a Andorrou může částečně obměnit. Rozhodlo více aspektů: zdravotní stav některých hráčů či případné disciplinární ohrožení kvůli žlutým kartám před dalšími," vysvětluje na webu asociace trenér Jan Suchopárek.

„S trenérem reprezentace U20 Jiřím Žilákem jsme byli v kontaktu, několik hráčů s námi v minulém týdnu absolvovalo v Praze přípravný kemp a následně odehráli výborné utkání proti Chorvatsku. A nyní jsou připraveni doplnit jednadvacítku," dodává Suchopárek.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Lvíčat Jan Suchopárek v akci.

Tým doplnili například Denis Alijagič, Filip Vecheta, Martin Suchomel nebo Patrik Vydra.

Do utkání s Andorrou naopak nezasáhnou například brankář Matěj Kovář, obránci Martin Vitík s Davidem Juráskem, záložníci Filip Kaloč, Michal Kohút, Filip Souček, Pavel Šulc nebo útočník Tomáš Čvančara.

Lvíčatům se po páteční prohře s Anglií vzdálil přímý postup na mistrovství Evropy v příštím roce, Anglie má nyní na kontě 19 bodů - stejně jako Češi - ale dva zápasy k dobru.

„Uvidíme, jak skupina dopadne. Součty se dělají až po závěrečných zápasech. Pořád to je otevřené, Anglie má před sebou tři zápasy, my jeden. Sami víme, jak těžké jsou některé zápasy zejména na Balkáně. Šance na přímý postup stále existuje, počkejme si na další vývoj. Pokud zůstaneme na druhé místě, samozřejmě se nachystáme na baráž a uděláme maximum, abychom uspěli v ní," chystá se Suchopárek.

Mladíci se budou v Brně připravovat od čtvrtka, o den později - v pátek 10. června - je na stadionu v Bystrci od 15:30 naplánován otevřený trénink, po jehož skončení se hráči setkají s mladými fotbalisty. Podobně jako minulý týden v Českých Budějovicích.

Nominace U21 na kvalifikační utkání s Andorrou
Brankáři:
Jiří Borek (1. FC Slovácko)
Lukáš Horníček (Braga SC/Port.)
Vítězslav Jaroš (Notts County FC/Ang.)
Obránci:
Martin Cedidla (FC Fastav Zlín)
Denis Donát (MFK Chrudim)
Lukáš Endl (FC Zbrojovka Brno)
Adam Gabriel (AC Sparta Praha)
David Pech (FK Mladá Boleslav)
Karel Pojezný (FK Pardubice)
Martin Suchomel (AC Sparta Praha)
Patrik Vydra (AC Sparta Praha)
Záložníci:
Lukáš Červ (FK Pardubice)
Kryštof Daněk (SK Sigma Olomouc)
Petr Jaroň (FC Baník Ostrava)
Matěj Jurásek (FC Sellior&Bellot Vlašim)
Adam Karabec (AC Sparta Praha)
Jakub Křišťan (FC Sellior&Bellot Vlašim)
Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno)
Jan Žambůrek (Viborg FF/Dán.)
Útočníci:
Denis Alijagič (FC Slovan Liberec)
Daniel Fila (SK Slavia Praha)
Václav Sejk (FK Teplice)
Filip Vecheta (1. FC Slovácko)

Reklama

Související témata: