Hlavní obsah

Může dojít na Šmicrův scénář. Fousek je prý nakloněn Haškovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátečním podcastu na Sport.cz mimo jiné šéf Sportovní rady FAČR Vladimír Šmicer prozradil svoji představu o novém realizačním týmu české fotbalové reprezentace. Zdá se, že jeho preferovaná varianta s hlavním trenérem Ivanem Haškem, asistentem Martinem Svědíkem a zapojením Pavla Nedvěda je v kurzu.

Šmíca z voleje: Ideální kouč pro reprezentaci? Jednoznačně Ivan Hašek, míní ŠmicerVideo: Sport.cz

 
Článek

„Vypadá to, že Hašek je Fouskův favorit,“ řekl Sport.cz zdroj, který je obeznámený se stavem věcí ohledně sestavování nového realizačního týmu. Otázkou samozřejmě je, jestli Fousek přesvědčí zbytek výkonného výboru. Respektive zprvu kolegy z pětičlenné skupiny, která má za úkol nového kouče vybrat.

Kromě předsedy FAČR jsou v ní místopředsedové Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru za profesionální fotbal Adolf Šádek a technický ředitel Erich Brabec. Ten záležitost konzultuje se Sportovní radou, jejímž předsedou je Šmicer. Ta se bude svými kandidáty v novém realizačním týmu zabývat při pondělním online jednání. Šmicer při něm přednese svůj návrh, který představil v pátek v podcastu Šmíca z voleje.

„K Ivanu Haškovi bych dal Martina Svědíka jako jeho pravou ruku. Je mladší, progresivní, emotivní. V kabině potřebujete někoho, kdo tam umí dát emoce. Tihle dva by mi tam sedli. A k nim mladší krev - Jirku Jarošíka nebo Radka Kováče. Rád bych zapojil Pavla Nedvěda. Vzniká prostor se s ním dohodnout. Bylo by ideální, aby někdo jako on nebo Petr Čech jel na EURO v pozici ambasadora. Zastupoval by naši výpravu, byl by její tváří. To by se mi líbilo,“ prohlásil Šmicer.

V souvislosti s Nedvědem se spekuluje také o pozici sportovního manažera, která je však časově náročná. Spíš se tedy má za to, že by měl méně vytíženější funkci. Návrat Nedvěda k reprezentaci je reálný. Podle informací Sport.cz na spolupráci s národním mužstvem držitel Zlatého míče za rok 2003 slyší.

Je dokonce možné, že by se mohlo nejen o něm, ale i o novém kouči rozhodnout už ve čtvrtek, kdy zasedne výkonný výbor. „Možné to je. Nicméně se tak stane nejspíš až v lednu. Fousek pro prosazení Haška nebude mít asi ještě podporu,“ uvedl zdroj Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.