Hlavní obsah

Je opravdu zpátky! Schick skvostně přihrál na gól a pomohl udržet neporazitelnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už to vypadalo, že německý Leverkusen přijde v domácím utkání s Dortmundem o svou neporazitelnost v aktuální ročníku fotbalové Bundesligy. Jenže v 79. minutě vlétl na trávník český útočník Patrik Schick, o pár desítek sekund později zařídil krásnou asistencí vyrovnávací gól na konečných 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick oslavuje gól, který po jeho asistenci Dortmundu vstřelil Victor Boniface.

Článek

„Je opravdu zpátky!“ objevilo se po zápase na twitterovém účtu Leverkusenu ve spojitosti s fotografií českého forvarda. Ten vinou zranění třísel či lýtka naskočil teprve do druhého ligového duelu v sezoně, předtím si připsal na konci října jednu minutu proti Freiburgu.

A zdá se, že je ve formě. „S Patrikem máme plán, aby byl stoprocentně fit. Dnešní asistence byla velmi důležitá, stejně jako jeho gól ve čtvrtek v Evropské lize proti Häckenu,“ komentoval na tiskové konferenci trenér Xabi Alonso.

Možná až moc střídmě. Schick se na trávník dostal v 79. minutě. Hned při první akci Leverkusenu obdržel míč v pokutovém území a kdekdo by čekal, že druhý nejlepší kanonýr předminulého ročníku bundesligy ukáže svůj zabijácký instinkt. Jenže omyl.

Schick elegantně posunul míč doleva, lehce tečovanou přihrávkou vyřadil téměř celou obranu Dortmundu a Victor Boniface už měl před úplně prázdnou bránou snadnou práci. Ano, stále běžela 79. minuta. Do konce duelu už branka nepadla a Leverkusen zůstává v probíhající sezoně stále neporažený, byť vůbec poprvé ztratil body na domácí půdě.

„Nebylo to jednoduché utkání. Po inkasovaném gólu jsme se hodně snažili, i přes velkou kontrolu hry jsme neměli moc šancí skórovat. Pro nás dobrá zkouška trpělivosti. Podobné zápasy se mohou stát, jsou dobrou lekcí. Musíme si věřit, že dokážeme udělat takový comeback. Bod není špatný, ale mohlo to být víc,“ zhodnotil Alonso.

Útočník Adam Hložek ani gólman Matěj Kovář se tentokrát na trávník nedostali. Leverkusen zůstává v čele Bundesligy s tříbodovým náskokem na Bayern Mnichov, který však o víkendu vinou sněhové kalamity nehrál a má tak o zápas méně. Dortmund je pátý s desetibodovou ztrátou na první příčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.