Hlavní obsah

Na Čechy přijde přes 20 tisíc lidí. Proč? Lístky stojí i třináct korun

zp (Baku)Sport.cz

Pravdou je, že česká fotbalová reprezentace v Baku moc netáhne. Není o co hrát, protože ani ázerbájdžánský národní tým, ani Jarolímův výběr už nemají šanci na druhou příčku ve skupině, a tudíž na baráž, z níž by se ještě nabízela možnost proklouznout na světový šampionát 2018 v Rusku. Zájem o čtvrteční kvalifikační zápas tomu odpovídá. Ceny vstupenek rovněž. Vždyť nejlacinější lístek je na pokladnách k mání za jeden ázerbájdžánský manat, tedy za třináct korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Ázerbájdžánu oslavují remízu 0:0 s Českou republikou loni na podzim ve Vítkovicích.

Článek
Fotogalerie

Česká fotbalová reprezentace odletěla do Ázerbájdžánu k předposlednímu kvalifikačnímu duelu

Jan Sýkora a jeho návrat do národního týmu

Nováček ve fotbalové reprezentaci Šimon Falta

Turbulence ve fotbalovém životě Václava Kadlece. Nedávno nebyl ani v sestavě Sparty, teď se vrací do reprezentace

Jsem šťastný, že zase hraju, říká Antonín Barák

Fotbal je přitom v Ázerbájdžánu, a jeho hlavním městě obzvlášť, ohromně populární. Jen pro ilustraci - na utkání druhého kola Ligy mistrů mezi Karabachem a AS Řím přišlo minulý týden do ochozů Olympijského stadiónu v Baku 67 200 diváků, takže bylo téměř vyprodáno. Supermoderní aréna dokončená před dvěma lety pro Evropské hry, které se v Baku konaly, má totiž kapacitu 68 700 míst.

Ceny vstupenek byly přitom podobné, neboť se pohybovaly od dvou do padesáti manatů, tedy od 26 do 650 korun.

„Na předposlední díl kvalifikace o Rusko však dorazí osmnáct, maximálně dvacet tisíc fanoušků," odhadovali domácí funkcionáři, že zájem o čtvrteční střetnutí bude daleko menší.

„Úspěch reprezentace je přitom otázkou národní cti. A skončit v případě vítězství nad českým týmem ve skupině třetí, to by obrovský úspěch byl," připomínali ázerbájdžánští novináři, že o motivaci mají domácí fotbalisté postaráno a výše prémií za případnou výhru tomu odpovídá.

Kapitán se loučí

„Ve čtvrtek se bude navíc loučit s národním týmem kapitán reprezentace Rašad Sadygov. K poslednímu zápasu do Německa už s mužstvem nepoletí, chce končit doma," zmiňovali další důvod, proč alespoň oněch dvacet tisíc fanoušků přijde.

Pětatřicetiletý Sadygov je totiž legendou ázerbájdžánského fotbalu. Hrál v Iránu, oblékal dres několika tureckých ligových klubů, v letošní sezóně dovedl Karabach do základní skupiny Ligy mistrů, za reprezentaci nastoupil ve 110 zápasech.

Vstupenky na čtvrteční střetnutí jsou rozděleny do čtyř cenových kategorií. Ty nejlacinější stojí jeden manat, tedy třináct korun, další pak tři a šest manatů. Nejdražší VIP lístky pak jsou k mání za 50 manatů, tedy 650 korun.

Jen pro srovnání, když hrál loni na podzim Ázerbájdžán s českou reprezentací ve Vítkovicích, přišly lístky na 200, 400 a 600 korun. Pravdou ale je, že tehdy bylo ještě o co hrát.

Kdo zvítězí ve čtvrtečním zápase kvalifikace o MS v Rusku 2018?
Ázerbájdžán
47,5 %
Nikdo, zápas skončí remízou
19,6 %
Česká republika
32,9 %
Celkem hlasovalo 8133 čtenářů.

Reklama

Související témata: