Hlavní obsah

Olomoucký doyen Brückner schválen jako poradce, Vrba si prosadil do realizačního týmu i kuchaře

Praha
Aktualizováno

Nový realizační tým české fotbalové reprezentace už má definitivní podobu. Strahovská generalita schválila návrh trenéra Pavla Vrby a jednomyslně odsouhlasila všech devatenáct mužů, které k sobě požadoval. Posvětil tudíž nejen olomouckého doyena Karla Brücknera coby oficiálního poradce, ale třeba i lékařský ansámbl, jenž tvoří primář střešovické nemocnice Petr Krejčí, jeho syn nesoucí stejné jméno a plzeňský doktor Petr Zeman.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Brückner bude poradcem reprezentačního trenéra Pavla Vrby.

Článek

Zatímco trenér Pavel Vrba se vydal za Spartou a Libercem na inspekční cestu na Iberský poloostrov, na Strahově schvaloval výkonný výbor Fotbalové asociace realizační tým, který si kouč navrhl.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Některá jména padla a byla posvěcena pochopitelně už s předstihem. Třeba asistenti Krejčí, Svoboda či trenér gólmanů Stejskal, a také manažer Fitzel.

Jinak ovšem nedošlo ve složení Vrbova doprovodného ansámblu k přílišným změnám. Technickým vedoucím reprezentačního mužstva kupříkladu zůstává Jaroslav Dudl, v lékařském triu doplnil Petra Krejčího jeho syn Petr působící rovněž ve střešovické nemocnici a plzeňský lékař Petr Zeman, mezi maséry zůstává bavič Eduard Poustka, který působí v Teplicích.

Brückner: Hřích zkušeností nevyužít

„I dohoda o spolupráci s Karlem Brücknerem je stvrzena," potvrdil generální sekretář Rudolf Řepka, že k avizované schůzce na Hané a dohodě s někdejším úspěšným koučem národního týmu už také došlo.

"Nemíním ale svou roli u reprezentace nějak zveličovat, půjde skutečně jen o jistou formu servisu, takže bych z Brücknerova příchodu k národnímu mužstvu nedělal rozhodně žádnou vědu," glosoval svůj návrat pro Sport.cz samotný Brückner.

"Asi by skutečně byl hřích nevyužít zkušenosti, jež jsem nasbíral. Vždyť jsem šest let vedl áčko, stejnou dobu jedenadvacítku, čtyři roky jsem navíc působil u národního týmu s Pepou Chovancem," dodával.

Na rozdíl od Vrbových předchůdců Pešiceho, Bílka, Rady a Brücknera si nový reprezentační kouč prosadil do realizačního týmu i kuchaře, jímž se stal jablonecký Rudolf Juriga.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články