Hlavní obsah

Peklo v Albánii, 300 tisíc žádostí o lístky! Šilhavý má podporu, musí se však zlepšit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České kluby se chystají na další pohárový čtvrtek, hned týden po něm však už přijde reprezentační zápas v Albánii. Vzhledem k vývoji kvalifikace EURO 2024 klíčové utkání na horké půdě nečekaného lídra skupiny. „Postup na EURO je pro nás hodně důležitý. Sportovně i finančně. Trenér Šilhavý a jeho realizační tým má nadále naši podporu, přestože ztráta bodů v Moldavsku a doma s Albánií je nepříjemná. Očekáváme zlepšení již během nejbližšího srazu,“ říká předseda Petr Fousek po zasedání výkonného výboru FAČR.

Fotbalová reprezentace bere na říjnové kvalifikační zápasy Martina Vitíka a stále se musí obejít bez SchickaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Následující zápas s Faerskými ostrovy v Plzni by měl být v klidu. Nejprve je však třeba zvládnout odvetu v pekelné atmosféře v Tiraně. Albánci ukořistili v Edenu cenný bod a pak doma porazili Poláky, takže už vedou tabulku skupiny E.

Češi jsou se ztrátou dvou bodů na druhé příčce, která rovněž zaručuje přímý postup na šampionát do Německa.

„Pokud jde o dvě remízy, asi jsme místo nich čekali lepší výsledky. Stále však platí, že cílem je postupem na EURO. Za druhé ho máme stále ve svých rukou. A za třetí - hraje se v rychlém sledu každý měsíc,“ vysvětluje strahovský šéf Petr Fousek, proč se nechce pouštět do žádné trenérské rošády.

Je to zklamání, ale můžeme si za to sami, říká Václav Černý. Mrzí mě, že jsme to nezvládliVideo: Sport.cz

„Hodně záleží i na výsledcích dalších zápasů. Koukáme však především na sebe a pořád se nemusíme na nic jiného ohlížet,“ zdůrazňuje.

„S řadou hráčů jsem mluvil. Cítím z nich, že strašně po postupu touží. Jsem přesvědčený, že pro to udělají všechno. Víme, jak důležitý je pro nás postup sportovně i finančně. Stejně jako pro českého fanouška, když se šampionát hraje v sousední zemi. Pevně věřím, že v Albánii odevzdáme všechno a pak i doma s Faeřany, nepodceňoval bych nikoho,“ líčí Fousek.

Výprava do Tirany bude jen pro odvážné. A jak kouč Jaroslav Šilhavý při nominaci předeslal, zápas bude hodně bolet.

Škoda, měli jsme vyhrát. Kluci mají v kabině hlavy dole, popisuje Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

Albánie prožívá fotbalovou euforii.

„Měli 300 tisíc žádostí o lístky, asi třikrát jim spadl server, když prodej vstupenek spustili. Seděl jsem nedávno s jejich předsedou, ticketing teď byl jeho zásadní úkol,“ culí se Fousek, který je členem exekutivy UEFA.

Poláci si na pekelné prostředí a různé nepřístojnosti v hledišti hodně stěžovali.

„Příběh mezi Albánií a Polskem je trochu jiný. Nečekám tedy, že by se měly opakovat věci, k nimž tam došlo. Přesto jsme požádali UEFA o dohled. Celá Albánie tím žije, my se s tím musíme vypořádat,“ avizuje Fousek.

Novým technickým ředitelem FAČR se stal bývalý obránce Erich Brabec, který skončí ve funkci vedoucího úseku ženského fotbalu.

Reklama