Hlavní obsah

Při debutu hned skóroval. Klobouk dolů před fanoušky, pochvaloval si Tkáč atmosféru na hradišťském stadionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V reprezentační jednadvacítce si odbyl snový debut. Záložník David Tkáč nastoupil ve druhé půli přípravného utkání se Slovenskem a hned po čtyřech minutách otevřel skóre. Česká fotbalová Lvíčata nakonec zvítězila v Uherském Hradišti ve federálním derby 2:0.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

V Uherském Hradišti panovala skvělá atmosféra.

Článek

„Šel jsem na hřiště s tím, že bych hrozně rád skóroval. Povedlo se to hodně rychle. Díky tomu ze mě spadla nervozita. Je skvělé, že jsme zápas se Slováky zvládli a vítězstvím se naladili na úterní vstup do evropské kvalifikace na Islandu. Myslím, že jsme si v ofenzívě docela vyhověli,“ usmíval se Tkáč šťastně.

Centrovaný balon doklepával zblízka do odkryté branky. „Takhle zdánlivě jednoduché situace bývají často docela složité. Soustředil jsem se ale na to, abych zamířil přesně. Povedlo se,“ radoval se středopolař Zlína.

Tkáč mohl přidat i druhou branku. „Bohužel jsem ale vypálil doprostřed branky,“ litoval trochu. Se svým výkonem však mohl být spokojený. „Měl jsem i horší pasáž, během níž jsem ztratil několik balonů. Avšak ke konci jsem šel zase nahoru,“ mínil.

Podařený zápas ho potěšil o to víc, že měl v hledišti hradišťského stadionu svoje nejbližší. „Dorazila máma, taťka i brácha. A taky kamarádi. Dohromady mně fandilo asi dvacet lidí,“ odhadl Tkáč.

Hřiště opouštěl s mnohem lepšími pocity než uplynulou sobotu, kdy jeho Zlín padl v Uherském Hradišti v ligovém derby blízkých soupeřů 0:1 se Slováckem. „O víkendu se nám tady utkání nepovedlo. S nároďákem to bylo něco úplně jiného. Tempo bylo zhruba stejné jako v lize, ale bylo to víc fotbalové,“ porovnal.

Tkáčovi se zamlouvala skvělá atmosféra. „Je neuvěřitelné, že na přátelák přišlo přes čtyři tisíce diváků, kteří nás neúnavně povzbuzovali. Klobouk dolů,“ poděkoval na dálku fanouškům.

Netroufal si předpovědět, zda mu podařený zápas dopomůže k tomu, že nastoupí i v úterý na Islandu, kde už půjde mladým Čechům o body do kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát. „To bych nerad hodnotil. Bude samozřejmě záležet na rozhodnutí trenérů,“ ví Tkáč dobře.

Utkání na Islandu se uskuteční na umělé trávě. „Ještě jsem na ní soutěžní duel nehrál. Jsem na to hodně zvědavý. Budeme se teď na umělce až do nedělního odletu připravovat. Hru Islandu si prohlédneme na videu. Věřím, že budeme na důležitý zápas dobře nachystaní,“ doufá v dobré vykročení do nového kvalifikačního cyklu.

Reklama