Hlavní obsah

Schick v pondělí trénoval ještě individuálně. Stihne baráž? Šilhavý věří. Co Leverkusen?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Četné absence už mu pro baráž o mistrovství světa ve Švédsku a případně pak v Polsku vybrakovaly obranu, trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý se dál strachuje i o vrchního kanonýra Patrika Schicka. Hlavní stratég národního týmu zůstává optimistický, ale útočník Leverkusenu po zranění ještě nenastoupil a teprve se vrací do tréninku. V nominaci na baráž nechybí, ale jeho účast stoprocentní rozhodně není.

Patrik Schick věří, že bude k dispozici, ale jistotu ještě nemáme, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek

Schick si natrhl lýtkový sval před necelým měsícem v zápase proti Mohuči, minulý týden se objevily nadějné zprávy, že je definitivně zdravý, jenže o víkendu v derby proti Kolínu nad Rýnem neseděl ani na lavičce. Tenhle týden má ještě dvě možnosti, aby se vrátil do hry.

Leverkusen hostí ve čtvrtek v osmifinále Evropské ligy Atalantu Bergamo, v neděli hraje ve Wolfsburgu. Pokud by ani v jednom případě nenastoupil alespoň na část utkání, je Schickova účast nepříliš pravděpodobná.

Že se nám rozpadla obrana? Nebudeme plakat, musíme si poradit, ví Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

„Ale nevím o tom, že by existovala ze strany Leverkusenu nějaká podmínka," podotýká Šilhavý. „Ale žádné naschvály dělat nebudeme," naznačuje, že na sílu Schicka brát nebude. „Komunikují spolu naši lékaři a doktoři Leverkusenu. Věříme, že bude k dispozici," přidává reprezentační manažer Libor Sionko.

Dostane se Jan Kuchta z Ruska na sraz reprezentace? Pustí ho Lokomotiv Moskva?Video: Sport.cz

Stavitel národního týmu zůstává také optimistický, že ho v baráži proti Švédsku a případně následně proti Polsku využije. „Patrik se cítí dobře, nic ho nebolí. Trénuje, připojuje se k mužstvu. Věří, že v závěru týdne nastoupí do některého zápasu. Čeká, jak se domluví s trenérem. Každopádně je natěšený a věří, že bude na baráž k dispozici," popisuje rozpoložení klíčového střelce Šilhavý.

Je však nepravděpodobné, že by Schick hrál už ve čtvrtek proti Bergamu. „V pondělí poprvé trénoval individuálně s míčem. Nevím, jak to bylo v úterý, ale nemyslím si, že by byl proti Atalantě k dispozici. Víc budeme vědět ve středu. Možná bude jeho nasazení tématem pro utkání ve Wolfsburgu," podává Sport.cz zprávu přímo z Německa novinář z deníku Bild Phillip Arens, jenž se na dění v Leverkusenu specializuje.

„Ovšem v klubu vědí, jak je pro Schicka zápas proti Švédsku důležitý," ujišťuje německý žurnalista, že v Leverkusenu nastavení svého důležitého hráče chápou. Český útočník vstřelil v aktuální sezoně dvacet gólů v dvaceti bundesligových zápasech.

Reklama

Související témata: