Hlavní obsah

Skotsko - Česko 2:2Sedmnáctka na úvod elitní fáze kvalifikace remizovala

Fotbaloví reprezentanti do 17 let zahájili elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy remízou 2:2 ve Skotsku. Svěřenci trenéra Jiřího Skály neudrželi dvoubrankové poločasové vedení a vítězství ztratili ve třetí minutě nastaveného času.

Článek

Hostům ve Falkirku vyšla závěrečná pětiminutovka úvodního poločasu, kdy se trefili obránci Miloš Pudil s Paluskou. Jenže Skotové po změně stran manko dotáhli zásluhou útočníka Wilsona, který v 74. minutě snížil a těsně před koncem vyrovnal.

Druhé utkání čeští mladíci sehrají v sobotu proti Gruzii a skupinu uzavřou v úterý s Německem. Závěrečný turnaj se v květnu uskuteční v Izraeli. Hostitele doplní vítězové osmi skupin elitní fáze a sedm nejlepších týmů na druhých místech.

Elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let:
Skotsko - Česká republika 2:2 (0:2)
Branky: 72. a 90.+3 Wilson - 40. M. Pudil, 44. Paluska.
Sestava ČR: Jan Remiáš - Gaszczyk, Hunal, Paluska, M. Pudil - Žitný - A. Pudil (90. Uriča), Planka (80. Stryk), Horák (89. Jiří Remiáš), Málek (80. Zachoval) - Rožánek (66. Rus). Trenér: Skála.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.