Hlavní obsah

Šilhavý bude mít po boku stejné parťáky. Reprezentace ale nemá manažera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kouč Jaroslav Šilhavý, který v pondělí na pražském Strahově podepsal novou smlouvu, bude mít ve fotbalové reprezentaci k ruce stejné asistenty. Vedení FAČR však bude hledat nástupce za odcházejícího manažera národního týmu Libora Sionka. Pozici bude dočasně zastávat technický vedoucí mužstva Tomáš Pešír.

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem fotbalové reprezentace. Taková nabídka se neodmítá!Video: Sport.cz

 
Článek

„Co se týká sportovního úseku realizačního týmu, bylo dané, že nedozná změn. S kluky spolupracujeme dlouho, fungujeme skvěle, jsem s nimi spokojený. Mluvil jsem navíc v neděli s trenérem Václavem Kotalem. Řekl mi, že kdybych potřeboval, rád pomůže. Sledováním soupeřů a podobně," reagoval Šilhavý, jestli uzavření nového kontraktu podmiňoval tím, že bude nadále mít vedle sebe osvědčené kolegy. Jeho asistenty tedy zůstávají Jiří Chytrý a Tomáš Galásek, trenéry brankářů jsou Milan Veselý a Radek Černý.

K zásadní změně však došlo na pozici manažera mužstva, ve funkci skončil Libor Sionko. „Zatím funkci neobsazujeme. Ale jen dočasně, pochopitelně. Ve správný čas se k této záležitosti vrátíme a post obsadíme," podotkl šéf FAČR Petr Fousek.

Zásadním výstupem z pondělního setkání s médii v pražském sídle fotbalové asociace bylo uzavření nové smlouvy se stávajícím trenérem Šilhavým. Fouska s ním sice pojí dlouholeté přátelství, poslední měsíce ale Šilhavý nenesl s nadšením nedůvěru ze strany svazu. Podepsala se na vztahu k Fouskovi?

„K pracovním vztahům patří i výměny názorů, což je normální. Ale vždycky jsme si všechno vyříkali a jelo se dál. Žádný problém vůči Petrovi nemám. Ohledně jednání o smlouvě můžu říct jedno: Neseděl bych tady, kdybych nebyl spokojený. Detaily kontraktu jsou ale interní záležitost," prohlásil Šilhavý.

„Jednání byla korektní. Někomu by se mohlo zdát, že je od březnové baráže dlouho. Já to tak nevidím. Vyřešit za měsíc takovou záležitost je krátká doba. Subjektivně mohly vstupovat do toho prvky nervozity. Byla potřeba si vše s odstupem, po opadnutí emocí, střízlivě zhodnotit. Říct si, jaké jsou klady a zápory, a potom vydiskutovat věci ohledně nové smlouvy," doplnil Fousek.

Jak se jednání oddalovala, vycházely na světlo spekulace, že Šilhavý řeší nabídky ze zahraničí. „Teď bych to nespecifikoval. Samozřejmě tím, že mi dobíhala původní smlouva, probíhala určitá jednání. Ale jakmile přišla nabídka na prodloužení, přerušili jsme s kluky z realizačního týmu veškerou komunikaci a rozhodli jsme se jednoznačně pro stávající práci," pověděl Šilhavý.

Reklama

Související témata: