Hlavní obsah

Šilhavý: Výhra nad Polskem je super, ale už je to historie. V Moldavsku leží další tři body

Za jednou z tribun rozlehlý šedivý panelák, který pamatuje mnohé. Hřiště nikterak kvalitní, na trávníku jsou patrné stopy pátečního duelu s Faerskými ostrovy. Na stadionu Zimbru Kišiněv se nicméně od české fotbalové reprezentace neočekává v pondělním kvalifikačním duelu s Moldavskem nic jiného než výhra. Tím spíš, když v pátek porazila v Edenu silné Polsko (3:1).

Foto: Robert Neumann

Trénink českého týmu na stadionu Zimbru Kišiněv, kde v pondělí podstoupí kvalifikační duel s Moldavskem.

Článek

(Od zpravodaje Sport.cz v Moldavsku) - „Polsko je historie. Máme tři body, super, nikdo nám je nevezme. Ale v Moldavsku leží další tři,“ řekl v neděli v Kišiněvě trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Zastáváte názor, že vítězná sestava se nemění?

Nechci říkat dopředu sestavu, ani tým ji neví. Nikdy jsem ji dopředu neoznamoval, počkejte si do pondělního večera. Prostě chceme vyhrát. Nepochybuji, že hráči, kteří budou na hřišti, tam nechají všechno a zápas zvládneme.

Po výhře nad Polskem očekávají čeští fanoušci jasné vítězství. Je ošidné nastupovat proti outsiderům?

Polsko je historie. Jsme favoriti, ale nemůžeme nic podcenit. Určitě nenecháme kluky něco podcenit. Ostatně, ani tak nejsou nastavení. Chceme určitě navázat na výkon a výsledek s Polskem.

Moldavsko na úvod kvalifikace remizovalo doma s Faerskými ostrovy. Co vám duel ukázal?

Moldavsko má řadu šikovných hráčů. První poločas byly lepší Faerské ostrovy, po přestávce byli lepší domácí, měli velkou převahu. Zasloužili si dát víc než vyrovnávací gól.

Na kterého hráče Moldavska si musíte dát největší pozor?

Nebezpečný je útočník Nikolaescu. Je rychlý, zkušený, hraje izraelskou ligu. Soupeř má šikovné hráče také na stranách, kteří se neustále pokouší vyhledávat situace jeden na jednoho. Když je necháme hrát, budeme mít problém. Moldavané fotbal umí. Cítím ale z týmu, že je připravený podat výkon jako s Polskem.

Považujete po výhře nad Polskem nyní za favorita skupiny český tým?

Cenným výsledkem s Polskem jsme získali výhodnější pozici ve skupině. Ale do konce je spousta zápasů, čeká nás ještě duel v Polsku. Naše vítězství má cenu, ale pořád je favoritem Polsko. Pro nás se ale nic nemění. Chceme postoupit, to znamená skupinu vyhrát nebo být druzí. Samozřejmě k tomu potřebujeme uspět v Moldavsku.

Reklama