Hlavní obsah

Staněk, nebo Mandous. Reprezentace řeší před Polskem otazník v brance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřich Staněk nebo Aleš Mandous? Při absenci Jiřího Pavlenky jeden z největších otazníků fotbalové reprezentace směrem k páteční kvalifikaci v Polsku. Vyrukují Češi proti Lewandowskému a spol. v brance s klíčovou oporou Plzně nebo s momentální jedničkou Slavie?

Brankáři pro závěr kvalifikace. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Až na zranění, která měl, chytá poslední roky stabilně Staněk. Jasně, v neděli dostal čtyři góly se Slováckem, ale byl to pro Plzeň zápas blbec. Mandous je také kvalitní. Teď nějaký týden chytá, ale předtím byl dlouho dvojka. Trenér gólmanů v reprezentaci Milan Veselý je zkušený, určitě dobře vybere. Kdybych si měl vybrat já, vsadil bych na Staňka. Je živý, do všeho vlétne, má fantastické zákroky,“ řekl v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý trenér národního týmu Petr Rada.

„Člověk si může hodit korunou. Rozhodl bych se podle průběhu tohoto týdne. Nejsem ale v reprezentaci, vidím to zpovzdálí. Staněk dostal čtyřku od Slovácka, i když zase předtím vychytal Slavii a Záhřeb. Takže volba je strašně těžká. Když už mám říct svůj názor, vzhledem k nedělním zápasům Plzně a Slavie bych vsadil na Mandouse,“ doplňuje někdejší vynikající brankář Ladislav Maier, člen stříbrného týmu z Euro 1996.

V nominaci na závěr kvalifikace je ještě 23letý Matěj Kovář. V Leverkusenu je ale využíván výhradně na duely v Evropské lize a v Německém poháru, v reprezentaci má zákonitě pozici trojky.

Ozývají se hlasy, jestli nestálo za to, povolat místo něj zkušeného Tomáše Vaclíka. Byť brankář amerického New England Revolution stál mezi tyčemi naposledy v červnovém duelu Čechů v Černé Hoře. Nebo jedničku druholigového Ipswiche Town Václava Hladkého. Tradiční anglický klub má sezonu rozehranou na postup do Premier League.

„Je pravda, že gólmanů teď moc nemáme. Vaclík je Americe, kde ale nechytá. Absence herní praxe je vždycky znát. A Hladký? Nevím, jestli by byl pro, aby dělal trojku. Chytá v klubu, který chce do Premier League, nechce ztratit místo jedničky,“ myslí si Rada. „Jsem sám zvědavý, kdo bude jedničkou v Polsku. Na druhou stranu, o život hrají Poláci, my máme dva mečboly. Takže bych neviděl otazník kolem gólmanů přehnaně důležitě,“ dodává Maier.

Kdo by měl chytat v pátečním utkání kvalifikace o Euro 2024 proti Polsku?
Aleš Mandous
36,7 %
Jindřich Staněk
63,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2403 čtenářů.

Reklama