Hlavní obsah

Trenér reprezentace už příští týden? Není to vyloučené, řekl Fousek. Favoritem je Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledání nového trenéra fotbalové reprezentace se pomalu blíží ke konci. „Ale proces stále probíhá a pořád platí, že do jeho konce nebudeme komentovat ani zveřejňovat žádná jména,“ prohlásil předseda fotbalové asociace Petr Fousek po čtvrtečním zasedání výkonného výboru. Podle informací Sport.cz momentálně vše směřuje k tomu, že by se národního mužstva měl ujmout Ivan Hašek. Naopak Martin Svědík by v novém realizačním týmu neměl figurovat v žádné roli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Petr Fousek během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Bude výběr nového kouče, který povede partu kolem kapitána Tomáše Součka na mistrovství Evropy v příštím roce, ukončen už příští týden? „Není to vyloučeno,“ připustil Fousek, jenž také vede pětičlennou pracovní skupinu, která trenéra vybírá a kde jsou kromě něj místopředsedové asociace Jiří Šidliák a Jan Richter, zástupce profesionálního fotbalu Adolf Šádek a technický ředitel FAČR Erich Brabec.

Právě Brabec je v úzkém kontaktu se Sportovní radou, která má v celém procesu poradní roli. „Dá se říct, že pracovní skupina i sportovní rada jsou poměrně ve shodě, ale nechceme komentovat počty (uchazečů) ani jména,“ přiblížil Fousek.

Po odstoupení trenéra Jaroslava Šilhavého po postupu na mistrovství Evropy chtěl výběrový proces zvládnout do ledna. To platí. „Ale nechceme to protahovat. Možnosti jsou otevřené, ale čím dřív to bude, tím líp, aby se realizační tým mohl ujmout pracovních povinností,“ podotkl svazový předseda.

Hledání nového trenéra reprezentace. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Je docela možné, že už příští týden by se mohl sejít výkonný výbor znovu a řešit jmenování nového státního trenéra. Schůzky s kandidáty již proběhly, podle informací Sport.cz se měly uskutečnit s Ivanem Haškem a Vítězslavem Lavičkou. Favoritem je Hašek.

Fousek už dříve avizoval, že asistenty novému hlavnímu kouči nebude výkonný výbor vnucovat, ale zároveň v tomto směru chce promítnout své představy. Podle informací Sport.cz je v tuhle chvíli vyloučené, že by byl jedním z asistentů trenér Martin Svědík, jehož jméno zpočátku hodně rezonovalo mezi kandidáty na hlavního trenéra.

Reklama