Hlavní obsah

Vechetu čeká speciální duel. Na srazu jednadvacítky si šťouchl do zlínského parťáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud dostane důvěru trenérů, nastoupí ve čtvrtek v dresu české reprezentační jednadvacítky v přípravném duelu proti Slovensku na stadionu v Uherském Hradišti, kde během sezony pravidelně bojuje se svým klubem o ligové body. Útočník fotbalistů Slovácka Filip Vecheta připouští, že to pro něj bude speciální utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Vecheta v dresu Slovácka, vlevo Tomáš Holeš ze Slavie

Článek

„Bude to pro mě pochopitelně trochu zvláštní, když i za národní mužstvo budu hrát na svém domácím hřišti. Také proto, že se přijde podívat rodina a známí. Věřím, že je potěšíme vítězstvím,“ říká Vecheta.

Netuší, na jak dlouhý časový úsek do zápasu naskočí. „To samozřejmě záleží na trenérech. Já se soustředím na sebe. Dělám všechno pro to, abych byl co nejlíp připravený,“ svěřil se.

Na sraz Lvíčat dorazil Vecheta díky vítězství Slovácka v ligovém derby nad Zlínem v dobré náladě. Prozradil, že fanoušky obou mužstev ostře sledované utkání ještě malinko probral se záložníkem Zlína a současným reprezentačním parťákem Davidem Tkáčem.

„Neodpustil jsem si malé pošťouchnutí. Záhy jsme ale toto téma opustili. Teď jsme spoluhráči a nastoupíme za jeden tým. Oba budeme chtít udělat maximum, abychom byli co nejvíc platní,“ předsevzal si Vecheta.

Do jednadvacítky už nahlédl v minulém cyklu. „Zahrál jsem si půlhodinu proti Norsku. Trochu jsem i doufal, že bych se mohl vejít v závěru minulé sezony do nominace na evropský šampionát v Gruzii. Nevyšlo to, a tak jsem si hned řekl, že musím odvádět takové výkony, abych dostal novou šanci. Vyšlo to, jsem moc rád, že jsem tady,“ tvrdí.

S některými parťáky z nově se tvořícího národního mužstva se Vecheta teprve seznamoval. „Ale atmosféra v týmu je skvělá. Jsem šťastný, že jsem jeho součástí,“ má jasno.

Po hradišťské přípravě se Slováky vstoupí mladí čeští fotbalisté příští týden v úterý zápasem na Islandu už do bojů o kvalifikační body. Jejich dalšími soupeři ve skupině o postup na mistrovství Evropy poté budou Dánsko, Wales a Litva. „Respektuju sílu soupeřů, avšak zároveň hodně věřím našemu mužstvu. Budeme se chtít ukázat v co nejlepším světle a postoupit. Moc rád bych si na šampionátu na Slovensku zahrál,“ netají Vecheta.

Reklama