Hlavní obsah

Suchopárek před premiérou Lvíčat: Nechceme jen vyčkávat, Slováci mají dynamiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké poprvé se blíží. Česká jednadvacítka odstartuje nový cyklus čtvrtečním testovacím zápasem proti Slovensku (18.00, Uherské Hradiště). „Neřekl bych, že je to přátelák,“ usmál se na tiskové konferenci trenér Jan Suchopárek. Lvíčata budou ladit na úterní prolog kvalifikace EURO na Islandu, Slováci mají coby hostitelé účast jistou.

Foto: FAČR

Trenéra Jana Suchopárka s novou jednadvacítkou čeká první testovací zápas proti Slovensku.

Článek

Jaké pocity se ve vás mísí před prvním zápasem nového cyklu?

Cením si, že před začátkem kvalifikace můžeme hráče vidět v ještě jednom utkání. Plánujeme protočit všechny kluky. V tréninku něco vidíme, ale zápas ukáže mnohem víc. Je důležité, abychom to zvládli z pohledu výsledku i kvality hry.

S předchozí jednadvacítkou se vám to povedlo, v prvním duelu jste porazili Slovinsko a úspěšně načali evropskou kvalifikaci.

Každý vstup do nového cyklu je důležitý. Pokud se povede, tým pracuje daleko efektivněji. Po prvních trénincích mám z mužstva příjemný pocit. Je dobře nastavené a hráči potvrzují kvalitu, kterou jsme u nich viděli před nominací.

Přenesou si ji i do zápasů?

Doufáme v to. Třeba v úterý jsme trénovali standardky – a i v nich tým dělá pokroky. Řada hráčů je výborně technicky vybavená a někteří jsou možná ještě kreativnější, než byli ti v minulém cyklu. A minusy? Na určitých postech nemáme jiné varianty. Věřím ale, že si s tím poradíme.

Mimochodem, stihnou se do zápasu s Islandem uzdravit nemocní záložníci Adam Karabec s Kryštofem Daňkem?

S Kryštofem jsem mluvil v úterý: má virózu a zvýšenou teplotu, takže nepředpokládám, že by se k týmu připojil. U Adama je šance větší, do utkání s Islandem by mohl zasáhnout.

Ještě ke Slovensku: co od něj očekáváte?

Slováci mají 11 nováčků, kteří nezasáhli ani do jednoho z pěti letošních přípravných zápasů. Jsou to spíš mladší ročníky, ale jde o kreativní, vysoce technicky vybavené a rychlostně nadstandardní hráče, kteří navíc působí v cizině. Myslím, že dynamika týmu s nimi nepůjde dolů. Slovensko se zároveň opírá o stabilní obrannou řadu, směrem do defenzivy je dobře organizované.

Už víte, jak na slovenskou defenzivu vyzrát?

Chceme být aktivní, ne jen vyčkávat. Hráči, které tady máme, jsou k tomu předurčení svým charakterem. Snad ukážou svoje kvality. Těšíme se i na podporu fanoušků v Hradišti, s jednadvacítkou jsme na Moravě poprvé. Dřív se nám tady dařilo a věřím, že na to navážeme.

Reklama

Související témata: