Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušek má vždycky přednost - nové motto fotbalového svazu

PRAHA

Zatraktivnit českou fotbalovou reprezentaci, přilákat fanoušky na stadióny a hlavně upřednostnit fotbalové fandy. S takovým odhodláním podepsalo v úterý na Strahově vedení Českomoravského fotbalového svazu novou smlouvu s oficiálním fanklubem české reprezentace. „Vycházíme z hlavního motta ´fanoušek má vždycky přednost´. Nechceme, aby to byla jen prázdná fráze,“ řekl v úterý předseda ČMFS Ivan Hašek.

Foto: Petr Horník, Právo

Čestným předsedou oficiálního fanklubu reprezentace bude Vladimír Šmicer

Článek

Oficiální fanclub české reprezentace vznikl v druhé polovině roku 2005. Zatímco se starým vedením fotbalového svazu byla spolupráce spíše založena na formální stránce, od smlouvy podepsané fanklubem a novým vedením svazu v úterý, si obě strany slibují daleko provázanější spolupráci.

„Od první chvíle, kdy jsme ve vedení, jsme se hned začali zabývat tím, jak zvýšit důvěru fanoušků k českému fanoušku,“ řekl předseda svazu Hašek. „Jde o to, aby fanoušků chodilo co nejvíce, aby byli hrdí na národní tým. Pamatuji si na mistrovství světa v roce 1990, kterého jsem se osobně jako hráč zúčastnil. Právě i díky fanouškům jsme se dostali až do čtvrtfinále. Byl to upřímně jeden z mých největších zážitků, které jsem ve své kariéře zažil,“ přiznal Hašek, když se představoval nový projekt.

Členové klubu přednost před VIP

„Zaobírali jsme se také problematikou ticketingu (prodejem vstupenek na utkání, pozn. red.). Jde o to, aby přednost měli členové fanklubu před těmi, kteří jsou VIP hosty. Toto musí mít fanoušci garantované. Fanoušci musí mít vždy přednost,“ dodal Hašek.

Nejde však jen o ticketing, který chce nové vedení udělat transparentním. Členství v klubu, které je zpoplatněno 200 korunami ročně, garantuje fanouškům 20 % vstupenek k dispozici, které fotbalový svaz získá. Nejde jen o domácí zápasy národního týmu, nýbrž i utkání na hřištích soupeřů, zápasy na evropském i světovém šampionátu.

Garance kvóty pro fanoušky

„Snažíme se zlepšit vztah s fanouškem. Aby byl hrdý na svůj národní tým i v dobách neúspěchu. Jde nám i o celkové zlepšení image fotbalu,“ řekl k tématu člen výkonného výboru svazu Dalibor Kučera. „Musíme být transparentní a čitelní, jsme schopni garantovat kvótu nejen při domácích zápasech, ale i v zahraničí, na ME i MS,“ potvrdil Kučera. „Chtěli bychom zvýšit návštěvnost nejen u reprezentačního A mužstva, ale i jednadvacítky,“ dodal.

„Při realizaci oficiálního fanklubu jsme se inspirovali zeměmi jako jsou Nizozemsko nebo Německo,“ přiznal předseda fanklubu Luboš Mikolajský. „Chystáme ale spolupráci i s klubovými fanoušky. To, že je členství zpoplatněno, je výhodou zase pro fotbal. Každá koruna půjde znovu fanouškům. Navíc každý člen dostane dárcovský balíček, který má daleko větší hodnotu, než je 200 korun,“ dodal předseda fanklubu.

Šmicer čestným předsedou

U příležitosti podepsání nové smlouvy byl jmenován čestným předsedou fanklubu manažer reprezentace Vladimír Šmicer. „Jsem strašně rád, že jsem u tohoto projektu mohl být od začátku. Plánovali jsme to dlouhou dobu,“ řekl bývalý legendární fotbalista. „Když jsou fanoušci s mužstvem, hráčům se hraje mnohem lépe. Fanoušky potřebujeme i v době, kdy se nám nedaří. Chystáme řadu akcí pro členy fanklubu. Už teď se chystá akce, která umožní dvěma členům cestu s národním týmem na přípravný kemp do Spojených států,“ řekl Šmicer. Více informací o fanklubu najdete na adrese www.fanclubfotbal.cz.

Oficiální fotbalový fanclub si pro svou činnost stanovil tyto cíle:
Přispět ke zlepšení pozitivní atmosféry na fotbalových stadiónech při zápasech reprezentace.
Organizovat zábavné a kulturní promo akce před jednotlivými fotbalovými zápasy našich reprezentačních výběrů, tj. organizace fanparků před stadióny apod.
Vytvořit transparentní systém distribuce vstupenek , tj. vstupenky patří opravdovým a věrným fanouškům
Přinášet maximální množství benefitů členství ve fanklubu zejména pak těch v úzkém spojení na reprezentační tým.
Zvýšení komunikace a organizovanosti fotbalových fanoušků a předcházení diváckého násilí na stadiónech.
Vytvořit komunitu fanoušků a organizovat pro ně různé zábavné a kulturní akce během celého roku.
Spolupracovat s ČMFS při organizování zájezdů na zápasy fotbalové reprezentace do zahraničí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články