Hlavní obsah

Rumuni se chtějí složit Mutuovi na pokutu

LONDÝN

Rumunský fotbalový útočník Adrian Mutu chce nastoupit v sobotním kvalifikačním utkání proti Česku stůj co stůj a rozpoutal kvůli tomu se svým zaměstnavatelem anglickou Chelsea ostrý spor. Na reprezentační sraz odcestoval i přes hrozící pokutu ve výši 120 tisíc liber, tedy 5,5 miliónu korun. Spoluhráči z národního týmu ale slibují, že se na částku složí.

Foto: REUTERS

Adrian Mutu (vpravo) na archivním snímku.

Článek

Nejde však jen o zmíněnou pokutu, podle britských médií hrozí Mutuovi i konec v klubu. Ačkoliv hráčův agent Giovanni Becali prohlásil, že jeho klient nehodlá činit unáhlené závěry, výroky funkcionářů rumunského svazu a Mutuových spoluhráčů z reprezentace jen zatápějí pod kotlem.

Šéf svazu Mircea Sandu například podle listu The Sun prohlásil: "Nemohu uvěřit, že by byli v Chelsea tak hloupí a potrestali ho jen proto, že se rozhodl hrát za svou zemi." Jiný funkcionář Dumitru Dragomir dodal: "Mutu miluje svou zemi. Pokud ho za to kouč Chelsea Jose Mourinho potrestá, učiní z něj hrdinu nejen pro Rumuny, ale pro každého, kdo rozumí fotbalu."

Také spoluhráči z národního týmu si přisadili a zároveň slíbili, že se na pokutu, pokud bude  Mutuovi vyměřena, složí. "Jestli bude trestán za to, že hraje za svou zemi, složíme se na to. Protože tohle je naprostá nespravedlnost," hřímal obránce Cosmin Barcauan.

Proti Mourinhovi, který tvrdí, že jeho svěřenec z londýnského klubu není zdráv a měl by zůstat v anglické metropoli, vystartoval i šéf Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) Sepp Blatter: "Takto by se neměli trenéři chovat k hráčům povolaným do reprezentačního výběru."

V Chelsea se neprosadil

Mutu se po letním příchodu dalších útočníků Didiera Drogby a Mateji Kežmana nedokázal prosadit do základní sestavy ambiciózního klubu ruského miliardáře Romana Abramoviče. A naštvaný Mourinho se nejspíš podle The Sun pokusí během zimního přestupního termínu Mutua zbavit.

A to je další důvod se v sobotním utkání předvést v plné parádě. "Dobrý výkon proti České republice a gól v tomto utkání by mohly tlak na něj snížit. Mutu bude sebevědomější, Chelsea ho bude potřebovat na hřišti a Mourinho nebude svého hráče urážet," uzavřel optimisticky hráčův agent.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.