Hlavní obsah

AC Milán jen remizoval s Livornem a zůstal na pátém místě

MILÁNO

Fotbalisté AC Milán nezvládli dohrávku 16. kola italské ligy a doma jen remizovali 1:1 s patnáctým Livornem. Nevyužili tak možnost dostat se v tabulce na čtvrté místo, zajišťující účast v Lize mistrů. To nadále patří Fiorentině, která má před AC jednobodový náskok. Český reprezentant Marek Jankulovski, který si v minulém kole zahrál poprvé po zranění a čtyřměsíční pauze, dnes seděl jen na milánské lavičce náhradníků.

Článek

Milán nastoupil oslaben hned o několik hráčů základní sestavy včetně nejlepšího hráče minulého roku Brazilce Kaká. Od začátku tak do hry zasáhl teprve osmnáctiletý útočník Paloschi, který v minulém kole debutoval. Také kvůli tomu se domácí dostávali těžko do šancí, a když už překonali hostující obranu, ztroskotali na reprezentačním brankáři Ameliovi.

Naopak pět minut po změně stran se po rychlém brejku hostů dostal míč k Pulzettimu, který se zasekávačkou zbavil obránce a střelou k tyči otevřel skóre. O deset minut později však Vidigal v souboji s Ronaldem, který byl v tu chvíli na hřišti jen pár sekund, zahrál ve vápně rukou a Pirlo z penalty srovnal. Radost však Milánu zkalilo zranění Ronalda, který musel být vystřídán, aniž na hřišti pobyl celou minutu.

Italská liga - 16. kolo:
AC Milán - Livorno 1:1 (60. Pirlo z pen. - 50. Pulzetti).

Reklama

Související témata: