Hlavní obsah

Hellas Verona - AC Milán 1:3AC Milán vyhrál ve Veroně a drží první místo

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán udrželi i po 36. kole první místo v italské lize, výhru 3:1 ve Veroně zařídil dvěma góly záložník Sandro Tonali. Za domácí odehrál celý zápas český reprezentant Antonín Barák. Benátky s obráncem Alešem Matějů v sestavě zvítězily v utkání plném zvratů 4:3 nad Boloňou a udržely naději na záchranu. Bergamo vyhrálo na hřišti Spezie 3:1 a připsalo si důležité vítězství v boji o postup do evropských pohárů.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté AC Milán se radují z branky.

Článek

Veronu poslal do vedení přesnou hlavičkou Faraoni, Tonali ale skóre otočil na přelomu obou poločasů a stylově oslavil dnešní narozeniny. Čerstvě dvaadvacetiletý záložník se dvakrát prosadil z bezprostřední blízkosti, na obě trefy mu nahrál útočník Leao. V závěru přidal třetí zásah Florenzi. "Rossoneri" tak drží dvoubodový náskok před městským rivalem Interem, Verona je devátá.

Benátky prohrály posledních deset ligových duelů, tentokrát ale vedly už v 19. minutě o dvě branky. Boloňa v jubilejním 150. utkání trenéra Siniši Mihajloviče třemi trefami skóre otočila, poslední slovo ale měl domácí nováček Serie A. V 78. minutě nejprve Aramu z penalty znovu srovnal a další obrat završil v nastavení střídající Johnsen.

Benátky tak stále živí šanci na záchranu, a to i díky dalšímu dramatickému duelu Salernitana - Cagliari. Domácí vedli po Verdiho penaltě, v deváté minutě nastavení ale srovnal hlavou po rohu Altare.

Salernitana tak zůstává sedmnáctá o bod před Cagliari. Benátky ztrácí na Salernitanu, která drží poslední nesestupovou pozici, pět bodů.

V zápase Spezia - Bergamo po vyrovnaném prvním poločase rozhodl favorit až v závěrečné čtvrthodině. Vítěznou branku zaznamenal stoper Djimsiti, jenž se stal dvacátým skórujícím hráčem svého týmu v sezoně - pouze Barcelona má v elitních evropských ligách více střelců (22). V závěru výsledek pojistil 13. trefou v ligovém ročníku Pašalič.

Atalanta bodově dotáhla šestý AS Řím a na sedmém místě je o tři body před Fiorentinou. Vzájemný duel obou konkurentů Bergama je na programu v pondělí. Spezia je šestnáctá s pětibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Výsledky 36. kola italské fotbalové ligy
Spezia - Bergamo 1:3 (30. Verde - 16. Muriel, 73. Djimsiti, 87. Pašalič)
Benátky - Boloňa 4:3 (4. Henry, 19. Kiyine, 78. Aramu z pen., 90.+2 Johnsen - 45.+1 Orsolini, 55. Arnautovic, 68. Schouten)
Salernitana - Cagliari 1:1 (66. Verdi z pen. - 90.+9 Altare)
Hellas Verona - AC Milán 1:3 (38. Faraoni - 45.+3 a 50. Tonali, 87. Florenzi)

Reklama

Související témata: