Hlavní obsah

Inter - Benevento 4:0AC Milán zvítězil v Boloni a vede Serii A o pět bodů

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán si upevnili vedení v italské lize. Ve 20. kole zvítězili na hřišti Boloni 2:1 a v čele tabulky mají dvoubodový náskok před městským rivalem Interem, který doma deklasoval nováčka Benevento 4:0. Mistrovský Juventus Turín v Janově porazil Sampdorii 2:0 a posunul se na třetí místo.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovič během zápasu s Boloňou.

Článek

Milánský tým v Boloni otevřel skóre ve 26. minutě. Zlatan Ibrahimovic sice z penalty nepřekonal brankáře Lukasze Skorupskiho, ale dorážející Ante Rebič nezaváhal. Devětatřicetiletý švédský kanonýr zahodil pět z posledních deseti pokutových kopů v dresu AC.

Na začátku druhého poločasu hosté zahrávali druhou penaltu, kterou tentokrát proměnil Franck Kessié. Domácí náhradník Andrea Poli v 81. minutě skóroval proti bývalému týmu a utkání zdramatizoval. "Rossoneri" však těsný náskok udrželi a spravili si chuť po předchozích dvou soutěžních porážkách. AC dnes hodně podržel brankář Gianluigi Donnarumma.

Inter se ujal vedení v sedmé minutě po vlastním gólu Riccarda Improty, ale definitivně rozhodl až ve druhém dějství, kdy se proti Beneventu dvakrát trefil Romelu Lukaku a jednou jeho ofenzivní kolega Lautaro Martínez. Argentinský útočník utnul šestizápasové čekání na branku.

Juventusu ve 20. minutě zařídil vedení Federico Chiesa a zastoupil nejlepšího střelce Serie A Cristiana Ronalda, který proti Sampdorii zahodil několik šancí. Domácí tlačili za vyrovnáním a v 81. minutě přišel na hřiště český záložník Jakub Jankto. Hráči "Staré dámy" ale už dobře rozehraný zápas nepustili a zásluhou střídajícího Aarona Ramseyho v nastavení přidali druhý gól. Juventus ztrácí na první příčku sedm bodů, ale má o jeden odehraný zápas méně než AC i Inter. Sampdoria je v tabulce desátá.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Boloňa - AC Milán 1:2 (81. Poli - 26. Rebič, 55. Kessie z pen.),
Sampdoria Janov - Juventus Turín 0:2 (20. Chiesa, 90.+1 Ramsey)
Inter Milán - Benevento 4:0 (67. a 78. Lukaku, 57. Martínez, 7. vlastní Improta).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články