Hlavní obsah

Africká fotbalová konfederace požaduje disciplinární řízení se šéfem SSC Neapol

Africká fotbalová konfederace CAF požaduje, aby evropská asociace UEFA zahájila disciplinární řízení s majitelem a prezidentem SSC Neapol Aureliem De Laurentiisem. Šéf italského klubu pobouřil funkcionáře tvrzením, že jeho tým v budoucnu angažuje pouze takové africké hráče, kteří se zřeknou účasti na mistrovství Afriky.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Kalidou Koulibaly, bývalá opora Neapole, nyní hráč Chelsea.

Článek

CAF označila jeho slova za nezodpovědná. "Jsme otřeseni. Pro CAF je téma integrace obzvlášť důležité," uvedla CAF v dopise zaslaném UEFA. Poukázala na to, že africký šampionát nabývá na mezinárodní úrovni neustále na významu a účast hráčů působících v Evropě musí kluby umožnit, což také deklaruje světová federace FIFA.

De Laurentiis si v minulém týdnu postěžoval, že už nechce platit hráče, kteří během sezony na několik týdnů odjedou reprezentovat. Africký šampionát se tradičně koná v zimě v době probíhajících ligových soutěží.

Proti jeho výrokům už se ohradil i nynější obránce Chelsea Kalidou Koulibaly, který klub opustil v létě po osmi letech. Slova bývalého zaměstnavatele označil senegalský fotbalista za urážlivá. Vedle Koulibalyho se během mistrovství Afriky na začátku roku musela Neapol obejít i bez kamerunského záložníka Andrého Anguissy.

Reklama