Hlavní obsah

Nemůže o afrických týmech mluvit takhle, stěžuje si hvězda Chelsea na majitele Neapole

Obránce Chelsea Kalidou Koulibaly se ohradil proti slovům majitele fotbalové Neapole Aurelia De Laurentiise, že jeho tým bude angažovat pouze africké hráče, kteří se zřeknou účasti na mistrovství Afriky. Podle jednatřicetiletého Senegalce, jenž italský klub opustil v létě po osmi letech, jsou výroky jeho bývalého zaměstnavatele urážlivé.

Foto: Chelsea FC, Twitter

Kalidou Koulibaly v dresu Chelsea.

Článek

"Pro mě je nejdůležitější respekt vůči každému jednotlivci. Nemůžete o afrických týmech mluvit takhle, všechny reprezentace bychom měli respektovat stejně," citovala Koulibalyho agentura Reuters.

De Laurentiis si v úterý postěžoval, že už nechce platit hráče, kteří během sezony na několik týdnů odjedou reprezentovat. Africký šampionát se tradičně koná v zimě během probíhajících ligových soutěží. Kromě Koulibalyho se Neapol musela letos obejít i bez kamerunského záložníka Andrého Anguissy.

"Nemyslím si, že všichni v klubu uvažují stejným způsobem jako majitel. V klubu znám každého, a znám i fanoušky, ti to nepodpoří," dodal kapitán senegalské reprezentace, kterou dovedl letos k historicky prvnímu triumfu na Poháru afrických národů.

Koulibaly odehrál za Neapol 316 soutěžních utkání. V červenci přestoupil do Chelsea za 32 milionů liber (zhruba 920 milionů korun).

Reklama

Související témata: