Hlavní obsah

AS Řím odvolal po zahájení vyšetřování účetních podvodů ředitele Berardiho

Italský fotbalový klub AS Řím, který čelí vyšetřování kvůli podezření z účetních podvodů, propustil generálního ředitele Pietra Berardiho. Vedení klubu dnes oznámilo ve stručném prohlášení, že s Berardim s okamžitou platností ukončilo veškeré vztahy. Konkrétní důvod k propuštění zástupci AS neuvedli.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

V hlavičkovém souboji (zleva) Tamy Abraham z AS Řím a Jaka Bijol z Udine. Ilustrační foto

Článek

AS Řím se dostal do hledáčku italských úřadů kvůli podezřením na falšování účetnictví a nadhodnocování přestupních částek na začátku dubna spolu s Laziem a Salernitanou. Státní zastupitelství v Římě a Tivoli se podle médií zabývají ve jmenovaných klubech přestupy 18 hráčů zahrnujících čtyři sezony v letech 2017 až 2021.

Juventus Turín byl už v lednu za falšování účetnictví potrestán sportovním tribunálem odečtem 15 bodů v italské lize a někdejší představitelé klubu včetně bývalého viceprezidenta Pavla Nedvěda dostali zákaz působení ve fotbale. Kauzou se nyní zabývá soud v Turíně, rozhodnutí, zda bude zahájen proces, zatím nepadlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.